Ga naar hoofdinhoud

Heb je altijd al ukelele willen kunnen spelen maar is het nooit gelukt om eraan te beginnen? Of misschien lukt het maar niet om het online te leren en heb je gewoon een stok achter de deur nodig? Dan is cursus Beginnend Ukelele echt iets voor jou!

Doel
In deze cursus gaan we flink aan de slag om in 12 weken een stevige basis op de ukelele te ontwikkelen. We jammen, we spelen (en zingen) mooie nummers en leren tegelijkertijd hoe je het zo mooi mogelijk kunt laten klinken.

Ingangsniveau
Dit is een beginnerscursus, gericht op geïnteresseerden die nog (bijna) niets kunnen op het instrument. Als je een klein beetje speelt, dan is dat prima maar als je bijvoorbeeld al een jaar speelt, en ongeveer de akkoorden: “G, D en Bb” beheerst, dan is deze cursus geen uitdaging meer voor jou. Neem bij twijfel even contact op met Timon.

Wie is Timon?
Ik ben een ervaren gitarist en muziekdocent. Op 7-jarige leeftijd begon ik op akoestisch gitaar, maar werd echt gegrepen door het instrument toen ik de switch maakte naar de elektrische variant. Na mijn conservatorium opleiding in Utrecht en Amsterdam richtte ik mede het trio Kapok op. Kapok speelde tournees in binnen- en buitenland met als hoogtepunten North Sea Jazz en Into The Great Wide Open en het winnen van de Dutch Jazz Competition 2012, en een Edison in 2014. Vanaf 2009 geef ik privéles aan alle leeftijden op muziekscholen en culturele instellingen. Momenteel schrijf ik nummers als solo gitarist en in januari kwam mijn eerste EP als solo gitarist uit.

Wat kan ik ongeveer aan het eind van de cursus?
Nadat je de cursus hebt afgerond heb je het basispalet aan akkoorden compleet. Je beheerst dan de techniek om akkoorden goed te laten klinken en vlot te wisselen, en je weet hoe het theoretisch in elkaar steekt. Je kunt natuurlijk je ukelele stemmen, een beetje tokkelen en weet wat tablatuur is. Nummers als “Somewhere Over The Rainbow”, en “La Vie en Rose” zijn dan je oefenmateriaal geworden. Je hebt ook ervaren hoe het is om meerstemmige stukken te spelen met je mede-cursisten, en weet je hoe je jezelf nummers moet leren.

Wat heb je nodig?
Een eigen ukelele is een vereiste. Verder heb je nodig: een map waarin je A4-tjes kunt opbergen en een mogelijkheid tot stemmen bijvoorbeeld via de GuitarTuna app of een stemapparaatje.

Lestijd en kosten
De cursus start twee keer per jaar; op woensdag 5 oktober 2022, en op woensdag 22 februari 2023.
De 12 lessen duren een uur en vinden plaats van 19.00 tot 20.00 uur in Cultuurhuis Heemskerk. De cursus start met 5 deelnemers en er kunnen zich maximaal 8 deelnemers aanmelden.
De totaalprijs van de cursus is € 168,- ofwel € 14,- per les. De betaling dient te hebben plaatsgevonden voordat de cursus begint. Geen betaling is helaas geen deelname.
Aanmelden via de docent Timon Koomen t  06 365 386 47, e timonkoomen@gmail.com
Klik hier voor de algemene voorwaarden van toepassing op deze cursus

Back To Top