Interview met Stijntje Blankman

Stijntje heeft 23 jaar de administratie gedaan, eerst bij de muziekschool en daarna bij Cultuurhuis Heemskerk. Zij werkt nog tot de zomervakantie.

Stijntje, je bent een vaste rots in de branding voor onze organisatie en loopt al een tijd mee in deze branche, eerst bij de gemeentelijke muziekschool en daarna bij Cultuurhuis Heemskerk. Hoe lang doe je al de administratie en kun je aangeven welke veranderingen de meeste indruk op je hebben gemaakt?

Ik ben in totaal 23 jaar werkzaam geweest bij de administratie, eerst bij de muziekschool en de laatste vier jaar bij het Cultuurhuis. Gedurende deze jaren zijn er veel veranderingen in de werkzaamheden geweest en zijn er docenten gegaan en gekomen. Waar je vroeger bv. veel brieven per post verstuurde gaat dat nu allemaal per mail. Wel zo handig natuurlijk. Ook gaat het daardoor sneller en heb je de cursisten en docenten sneller op de hoogte gebracht. Ook de inschrijvingen die nu allemaal via de website binnenkomen waar voorheen alles per formulier binnenkwam en handmatig verwerkt moesten worden.

De omzetting van de gemeentelijke muziekschool naar de Stichting Cultuurhuis Heemskerk heeft natuurlijk veel teweeg gebracht. Ook bij veel collega’s.  Dat was een roerige tijd met veel onzekerheden. Later de verhuizing van de Kerklaan naar het gemeentehuis/bibliotheek. Maar gelukkig staan de muzieklessen nog centraal en is de sfeer goed. Ook de locatie is best mooi geworden. Wel weer fijn dat alle docenten op één locatie werkzaam zijn. Dan heb je meer contact met iedereen!

De officiële opening van 7 februari 2018 was een heel feest waarbij de docenten een mooi orkest vormden en een prachtig concert hebben gegeven! Dat heeft veel indruk gemaakt.

Waarom heb je destijds gekozen om bij de muziekschool te gaan werken en wat vond je het (aller)leukste van je werk?

Ik wilde weer aan de slag en op dat moment was er een vacature bij de muziekschool. De diversiteit aan werkzaamheden en de verschillende mensen en kinderen waarmee je te maken hebt maakt het werken bij de muziekschool interessant en leuk.

Ben je niet bang om ons vreselijk te gaan missen? En heb je al plannen gemaakt wat je straks met al je vrije tijd gaat doen?

Ja dat missen van collega’s en leerlingen zal zeker wel gebeuren. Het zal wel gek zijn dat je niet meer naar je werk hoeft! En nee, ik heb nog geen concrete plannen gemaakt wat ik in mijn vrije tijd precies ga doen. In ieder geval wel meer lezen en wandelen. Het zingen in het zangkoor waar ik lid van ben gaat op dit moment niet vanwege de corona perikelen. Misschien dat we wat vaker met de caravan weg kunnen. Maar er zijn vier kleinkinderen waar je af en toe ook wat mee wilt doen.

Lisette van Gelderen is je nieuwe opvolger. Heb je nog handige tips voor haar?

Ik wens Lisette alle succes toe en hoop dat zij zich gauw thuis zal voelen in het cultuurhuis. De handige tips hoop ik in de inwerkperiode over te brengen.

Uiteraard wensen we jou het allerbeste en zijn we erg dankbaar dat je altijd voor leerlingen, ouders, de docenten en het team klaarstond. We hopen dat je lekker gaat genieten van je welverdiende pensioen en dat je nog eens langskomt voor een kopje koffie. Wat wens jij Cultuurhuis Heemskerk nog toe?

Ik wens het Cultuurhuis Heemskerk een succesvolle toekomst met veel cursisten die kennis maken met het muziekonderwijs en andere culturele activiteiten die het Cultuurhuis Heemskerk ontwikkelt.

Ik zal zeker wel een keer langs komen op kantoor en ook de Open Dag en de culturele markten bezoeken. Of een concert bijwonen. Ik woon in de buurt dus dat komt goed!