Ga naar hoofdinhoud

Cursus Kampvuur gitaar voor volwassenen

Datum/Tijd
22 feb 2023
19:00 - 20:00

Locatie
Cultuurhuis Heemskerk
Maerten van Heemskerckplein 5


Heb je altijd al gitaar willen kunnen spelen maar is het nooit gelukt om eraan te beginnen? Of misschien lukt het maar niet om het online te leren en heb je gewoon een stok achter de deur nodig?
Dan is deze cursus Kampvuur Gitaar echt iets voor jou.

Kampvuur?

In deze cursus worden geen fikkies gestookt, maar de naam maakt direct duidelijk wat de sfeer van de cursus is. Samen genieten van het muziek maken en tegelijkertijd leren hoe je het zo mooi mogelijk kunt laten klinken.

Ingangsniveau

Kampvuur Gitaar is een beginnerscursus, gericht op geïnteresseerden die nog (bijna) niets kunnen op het instrument. Als je al een beetje speelt, dan is dat prima maar als je bijvoorbeeld al een jaar speelt, en ongeveer de akkoorden: “C, G en F” of barréakkoorden beheerst, dan is deze cursus geen uitdaging meer voor jou. Neem bij twijfel even contact op met Timon.

Wat doe je?

In 15 wekelijkse lessen ontwikkel je een stevige, muzikale basis op gitaar. De cursus bestaat uit twee onderdelen; het grootste deel is het spelen van bekende nummers door middel van open akkoorden, en het kleinere tweede deel is het spelen van melodieën door middel van notenlezen. Zo rond de derde lesweek leer je de twee juiste akkoorden en vanaf dan gebruik je voornamelijk bekende nummers om de akkoorden mee te oefenen. Dan oefen je dus in eigenlijk door muziek te maken.

Wat kan ik ongeveer na 15 weken?

Nadat je de cursus hebt afgerond heb je het basispalet aan akkoorden compleet. Je beheerst dan de gitaartechniek om akkoorden goed te laten klinken en vlot te wisselen, en je weet hoe het theoretisch in elkaar steekt. Je kunt je gitaar stemmen, een beetje tokkelen en weet wat tablatuur is. Nummers als “Knocking On Heavens Door” van Bob Dylan, en het tokkelnummer “Hallelujah” van Leonard Cohen zijn dan je oefenmateriaal geworden. Daarnaast kan je eenvoudige melodieën spelen die uit 6 noten bestaan, en ook daar heb je theoretisch begrip van. Je hebt ook ervaren hoe het is om meerstemmige stukken te spelen met je mede-cursisten.

Benodigdheden

Een akoestische gitaar. Bij voorkeur een klassieke, ofwel Spaanse gitaar met nylon snaren, omdat dat lichter is voor de vingertoppen van beginnende gitaristen.
Een mogelijkheid tot het stemmen van de gitaar bijvoorbeeld met de GuitarTuna app (gratis te downloaden in de appstore), of een los stemapparaatje.

Lestijden en kosten

De cursus start op woensdag 22 februari 2023 van 19.00 – 20.00 in Cultuurhuis Heemskerk. De cursus start met 5 deelnemers en er kunnen zich maximaal 8 deelnemers aanmelden. De totaalprijs van de cursus is € 225,- ofwel € 15,- per les. De betaling dient te hebben plaatsgevonden voordat de cursus begint. Geen betaling is helaas geen deelname.

Aanmelden via de docent Timon Koomen | t  06 365 386 47 | e timonkoomen@gmail.com

Back To Top