Skip to content

Voorstelling Kinderboekenweek

Datum/Tijd
07 okt 2023
13:30 - 16:00

Locatie
Cultuurhuis Heemskerk
Maerten van Heemskerckplein 5


Samen met de Bibliotheek organiseren wij op deze dag leuke (gratis!) activiteiten. Ter ere van de Kinderboekenweek komt Theater Poppekus langs om hun Poëzievoorstelling te laten zien, passend bij het Kinderboekenweekthema van dit jaar: “Thuis”. Kom je gezellig kijken? De voorstelling wordt twee keer gespeeld.

Waar?

In het theater van Bibliotheek IJmond Noord

Hoe laat?

Voorstelling 1: 13.30-14.05 uur

Voorstelling 2: 15.00-15.35 uur

 

Het grote poëzieboek – De verdwaalde leeuw

Theater Poppekus heeft een speciale voorstelling gemaakt over poëzie. We gaan laten zien dat poëzie niet saai is maar hartstikke leuk! We nemen de kinderen mee door een reuzenboek. Het gaat over een leeuw die verdwaald is. Hij is zijn eigen verhaal en bladzijde kwijt. Al zoekende komt hij in de andere verhalen van het boek terecht. De dieren uit deze verhalen willen hem wel helpen de weg terug te vinden, maar daar moet hij wel wat voor doen. Samen met de kinderen zal hij wat poëzie-opdrachten moeten vervullen. Uiteindelijk vindt hij natuurlijk zijn bladzijde weer terug!

Deze voorstelling is voor kinderen vanaf 4 jaar. In het boek noemen de we bekende verhalen van Reinaert de Vos, De Bremer Stadsmuzikanten, De vos en de raaf, De egel en de haas en De leeuw en de muis. Om de voorstelling een nog leukere beleving te maken voor ouder en kind, raden wij aan om deze verhalen eens op te zoeken en het er samen over te hebben. In het poëzieboek komen we de personages van deze verhalen tegen. Hoe leuk is het dan om ze ook werkelijk te herkennen!

Kijk de promo via: https://www.youtube.com/watch?v=2-rxl2f2B7k&list=PL9T0YegZfqc7Rl-VqcEabJIXwx8D8XVqF&index=2

Back To Top