skip to Main Content

Workshop botanische portretten

Datum/Tijd
23 apr 2022
13:30 - 16:30

Locatie
Kasteel Assumburg tuin
Tolweg 9


In het voorjaar zijn er vele leuke en leerzame workshops bij kasteeltuin Assumburg, met een thema natuur gerelateerd. Een mooie inspirerende omgeving om het beste uit je zelf te halen. Zo zul je zien dat er in iedereen een ware kunstenaar schuilt. De workshops zijn voor volwassenen en jongeren vanaf 14 jaar en ouder. Ook leuk om samen met je zoon, dochter, vader of moeder te doen of cadeau te geven op een verjaardag, afscheid of vader- en moederdag met onze cadeaubon.

Tijdens deze workshop oefen je hoe je een portret met houtskool tekent en deze met behulp van verf en het bestuderen van alles wat groeit en bloeit op het landgoed omtovert tot een “Botanisch portret”. De workshop wordt gegeven door kunstenaar Yvonne Zomerdijk. Op haar website kun je zien wat voor werk zij maakt. Ook weet ze jou te inspireren zodat je naar huis gaat met een geslaagd werkstuk.

Eerst gaan de deelnemers oefenen met het tekenen van portretten naar waarneming. In lijn, door middel van schaduw, en profil, en face, klein of groot. Deze portretten zullen dan de basis vormen voor…. …alles is mogelijk. Nadat er materiaal in de tuin verzameld is, is er aandacht voor compositie, kleurgebruik en contrast en kunnen de deelnemers hun concept uitwerken. Meestal borrelen de ideeën dan vanzelf boven, ze inspireren elkaar met hulp van de docent. De één gaat misschien met een schaar aan de slag of scheurt de boel doormidden, een ander surrealistisch of juist weer abstract. Er is genoeg tijd om lekker te kunnen experimenteren.

Lage bedrag is voor deelnemers tot 21 jaar (zonder btw), hoge bedrag is voor deelnemers van 21 jaar en ouder.
Naast het workshopbedrag worden er € 5,- aan materiaalkosten berekend.

Voor aanmelden klik hier

Back To Top