skip to Main Content

Workshop Zilverklei

Datum/Tijd
11 jun 2022
13:00 - 16:30

Locatie
Kasteel Assumburg tuin
Tolweg 9


In het voorjaar zijn er vele leuke en leerzame workshops bij kasteeltuin Assumburg, met een thema natuur gerelateerd. Een mooie inspirerende omgeving om het beste uit je te halen. Zo zul je zien dat er in iedereen een ware kunstenaar schuilt. De workshops zijn voor volwassenen en jongeren vanaf 14 jaar en ouder. Ook leuk om samen met je zoon, dochter, vader of moeder te doen of cadeau te geven op een verjaardag, afscheid of vader- en moederdag met onze cadeaubon.

We laten ons inspireren door de natuur van kasteeltuin Assumburg en gaan een eigen sieraad maken. Mirjam Golverdingen, van Mirjam Goudsmidatelier, helpt je daarmee in de workshop ‘Sieraad maken in zilverklei’. Zilverklei bestaat uit microscopische kleine deeltjes zilver, organisch bindmiddel en water. Dit “kneedbare zilver” is heeft de unieke eigenschap dat je het in elke gewenste vorm kunt modelleren. Na het bakken bestaat het sieraad voor 99% uit zilver.

Aan de hand van voorbeelden bedenk je een eigen ontwerp dat je gaat uitvoeren. Thuis kun je alvast nadenken over wat je mooi vindt. Tijdens deze workshop kunnen we maken of een hanger of bedel of oorbellen. Je modelleert met je handen en gereedschap en werkt het sieraad mooi af, geheel naar jouw eigen stijl en smaak. Met behulp van diverse gereedschappen kun je zowel strakke en moderne sieraden maken, als creaties met een mooie en organische vorm, die handmatig ruw gekneed worden. Eenmaal afgewerkt, ziet de Art Clay eruit als een sieraad van een juwelier. Het sieraad wat je maakt in de workshop kun je gelijk dragen.

Het lage bedrag is voor deelnemers tot 21 jaar (0% bts), het hogere bedrag voor deelnemers van 21 jaar en ouder (21% btw).
Naast de workshopkosten wordt € 28,- voor 10 gram zilverklei berekend.

Voor aanmelden klik hier

Back To Top