Jaarlijks worden er twee grote evenementen georganiseerd door Cultuurhuis Heemskerk waar de Heemskerkse amateurkunst letterlijk en figuurlijk een podium wordt geboden. In het voorjaar media mei/juni is de cultuurmarkt, als start van de Iktoon-maand en in december tijdens de kerstmarkt. De cultuurmarkt wordt samen met de Biz (Heemskerkse ondernemenrs) georganiseerd. Beide evenementen bieden op diverse plaatsen in het centrum mogelijkheden om op te treden. In de Dorpskerk vindt een korenfestival plaats, op het podium bij het Nielenplein komen de dansscholen aan bod, de bandjes op een podium bij café Cheers en in de hal van het gemeentehuis kunnen de orkesten en de grote bands spelen.

Naast optredens zijn er ook diverse markten. In het voorjaar is er een cultuurmarkt, waar kunstenaars maar ook organisaties die een activiteitenaanbod aan hun doelgroep aanbieden (bijvoorbeeld de woonzorgcentra) hun kunsten kunnen tonen. Ook op straat mogen en kunnen acts plaatsvinden. Tevens is er dan vindt de kunst- en boekenmarkt.

Het kerstevenement wordt georganiseerd door de Biz, Kerst op het Plein, De Glazen Keet en Cultuurhuis Heemskerk. Een aantal dagen worden er diverse activiteiten aangeboden, waaronder uiteraard de Kerstmarkt. Voor de kerstmarkt op zaterdag 14 december kun je je aanmelden via InHeemskerk. Ook bij dit evenement staat er een groot podium op het Nielenplein waar Kerst op het Plein wordt verzorgd door het Bonhoeffercollege. Ook dansscholen en bandjes kunnen acte de préséance geven.

Zit jij en een bandje of maak je kunstzinnige dingen en kom je uit Heemskerk en wil je ook graag uitgenodigd worden voor deze evenementen? Of wil je meer informatie? Stuur dan een email naar monique@cultuurhuisheemskerk.nl