Ruim zes miljoen Nederlanders doen aan amateurkunst. Maar mensen kennen hen vooral als juf, opa of accountant, niet als toneelspeler, pianist of vlogger. Daar komt  jaarlijks met de iktoon-campagne in de maand juni verandering in. Heel Nederland is dan het podium van alle amateurkunstenaars. Vanaf de eerste dag in juni is er op meer dan duizend locaties in meer dan 200 gemeenten kunst te zien. In kunstencentra, ateliers en buurthuizen, maar ook thuis, op straat en in winkels. In de landelijke festivalagenda kun je zien wat er allemaal te zien is.

Ook Heemskerk heeft jaarlijks heeft haar eigen Iktoon campagne. Begin van het kalenderjaar wordt de Heemskerkse amateurkunst benaderd door de afdeling ‘amateurkunst’ van Cultuurhuis Heemskerk of zij zich weer willen presenteren in de maand juni. Dat kan in elke vorm op elke locatie. Hoe gekker, hoe leuker……Alle presentaties, programma’s en foto’s worden gebundeld in een krantje met een uit-agenda en huis-aan-huis verspreid. Een mooie manier om te laten zien wie je bent en wat je te bieden hebt of waar je naar op zoek bent. Vaak zijn koren nog op zoek naar nieuwe deelnemers (meestal mannen) of zoekt een band nog een zanger, of……

In juni is de cultuurmarkt, waar letterlijk een podium geboden wordt voor de amateurkunst en kunstenaars met of zonder marktkraam waar zij kunnen exposeren. In december wordt er een podium geboden bij de Kerstmarkt voor de Heemskerkse amateurkunst. Dit evenement is een samenwerking met de Heemskerkse winkeliersvereniging, De Glazen Keet, Kerst op het Plein en Cultuurhuis Heemskerk.

Wanneer je als Heemskerkse amateurkunstenaar niet bent benaderd in de maand januari, dan sta je nog niet in ons bestand. Wil je daar wel graag in komen te staan, stuur dan even een email naar monique@cultuurhuisheemskerk.nl en vermeldt daarin wie je/jullie bent/zijn. Ook mensen die graag mee willen denken en/of organiseren zijn van harte welkom.