Ruim zes miljoen Nederlanders doen aan amateurkunst. Maar mensen kennen hen vooral als juf, opa of accountant, niet als toneelspeler, pianist of vlogger. Daar komt met de iktoon-campagne in de maand juni verandering in. Heel Nederland is dan het podium van alle amateurkunstenaars. Vanaf zaterdag 1 juni 2019 is er op meer dan duizend locaties in meer dan 200 gemeenten kunst te zien. In kunstencentra, ateliers en buurthuizen, maar ook thuis, op straat en in winkels. In de festivalagenda kun je zien wat er bij jou in de buurt te zien is.

Ook Heemskerk jaarlijks heeft haar eigen Iktoon campagne. Begin van het kalenderjaar wordt de Heemskerkse amateurkunst benaderd door de afdeling ‘amateurkunst’ van Cultuurhuis Heemskerk of zij zich weer willen presenteren in de maand juni. Dat kan in elke vorm op elke locatie. Hoe gekker, hoe leuker……Alle presentaties, programma’s en foto’s worden gebundeld in een krantje met een agenda en huis-aan-huis verspreid. Een mooie manier om te laten zien wie je bent en wat je te bieden hebt of waar je naar op zoek bent. Vaak zijn koren nog op zoek naar nieuwe deelnemers (meestal mannen) of zoekt een band nog een zanger, of……

In juni is ook de jaarlijkse cultuurmarkt, waar letterlijk een podium geboden wordt voor de amateurkunst en kunstenaars met of zonder marktkraam kunnen exposeren. Dit jaar maken we een uitzondering en is de cultuurmarkt op zaterdag 18 mei. In december wordt er eveneens een podium geboden bij de Kerstmarkt. Dit evenement is een samenwerking met de Heemskerkse winkeliersvereniging, De Glazen Keet, Kerst op het Plein en Cultuurhuis Heemskerk.

Wanneer je als Heemskerkse amateurkunstenaar niet bent benaderd in de maand januari, dan sta je nog niet in ons bestand. Wil je daar wel graag in komen te staan, stuur dan even een email naar monique@cultuurhuisheemskerk.nl en vermeldt daarin wie je/jullie bent/zijn.