‘Lang leve de ezels!’ is een project van Cultuurhuis Heemskerk om het cultuuraanbod voor Heemskerkse senioren te versterken en verder uit te breiden. Dit doen we in afstemming en in samenwerking met alle lokale culturele partners en organisaties die zich met ouderen bezig houden. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Heemskerk en Stichting De Grijze Ezel. Dit seizoen starten we met een kennismakingsaanbod tekenen, piano op zolder, dansend (g)oud en een opleiding voor toekomstige reporters die het culturele leven van Heemskerk gaan bezoeken en verslaan.

Het Cultuurhuis geeft vanaf september de aftrap met het aanbieden van nieuwe cursussen in eigen huis, zoals:

• ‘Dansend (g)oud’: danslessen voor senioren met en zonder motorische beperking
  • ‘Piano op zolder’: senioren kunnen een instrument dat ze vroeger gespeeld hebben weer eens uitproberen. We beginnen dit jaar met de piano. Later volgen meer instrumenten.
  • ‘Blijf ontdekken en creëren, een serie teken- en schilderlessen met steeds een andere kunstenaar als uitgangspunt’

Deelnemers gezocht voor Cultuurredactie

Naast het aanbieden van een aantal cursussen zoekt het Cultuurhuis actieve senioren die deel willen uitmaken van een nieuw op te zetten Cultuurredactie. Deze groep gaat, na coaching door een professional van het Cultuurhuis verslag doen van diverse culturele activiteiten binnen de gemeente zoals tentoonstellingen, voorstellingen en evenementen. Er zullen stukjes worden geschreven voor verschillende lokale kranten en bladen (o.a. Contactblad) en filmpjes op locatie worden gemaakt die worden uitgezonden op een eigen YouTube kanaal. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerde deelnemers contact opnemen met Mark van der Jagt en Saskia Vroom van Cultuurhuis Heemskerk: info@cultuurhuisheemskerk.nl of 0251-836003.