‘Lang leven de ezels!’ is een project van Cultuurhuis Heemskerk om het cultuuraanbod voor Heemskerkse senioren te versterken en verder uit te breiden. Dit doen we in afstemming en in samenwerking met alle lokale culturele partners en organisaties die zich met ouderen bezig houden. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Heemskerk en Stichting De Grijze Ezel. Naast themabijeenkomsten voor professionals uit de sector organiseert het Cultuurhuis ook zelf activiteiten voor ouderen. In het nieuwe seizoen wordt het kennismakingsaanbod tekenen, piano op zolder en dansend (g)oud voortgezet. Ook de cultuurredactie zet haar werk voort en zoekt uitbreiding van het team. Nieuw in het aanbod is de opfriscursus gitaar op zolder en de popcursus.

Speciaal Cultuurhuis aanbod voor ouderen

• ‘Dansend (g)oud’: danslessen voor senioren met en zonder motorische beperking.
  • ‘Instrument op zolder’: senioren kunnen een piano of gitaar dat ze vroeger gespeeld hebben weer eens uitproberen.
  • ‘Blijf ontdekken en creëren’: een serie teken- en schilderlessen met steeds een andere kunstenaar als uitgangspunt.
  • ‘Spelen in een band’: ouderen met en zonder instrumentervaring spelen samen in een band.

Cultuurredactie

De cultuurredactie is een groep actieve senioren die verslag doet van culturele activiteiten in Heemskerk zoals tentoonstellingen, voorstellingen en evenementen. Hun berichten, interviews en videoverslagen zijn te zien via de facebookpagina www.langlevendeezels.nl. Het team werkt samen met RTV Heemskerk en het Contactblad voor senioren en zoekt uitbreiding om nog meer culturele parels uit Heemskerk in beeld te gaan brengen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mark van der Jagt en Saskia Vroom van Cultuurhuis Heemskerk: info@cultuurhuisheemskerk.nl of 0251-836003.