skip to Main Content

‘Lang leven de ezels!’ is een project van Cultuurhuis Heemskerk om het cultuuraanbod voor Heemskerkse senioren te versterken en verder uit te breiden. Dit doen we in afstemming en in samenwerking met alle lokale culturele partners en organisaties die zich met ouderen bezig houden. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Heemskerk en Stichting De Grijze Ezel. Naast themabijeenkomsten voor professionals uit de sector organiseert Cultuurhuis Heemskerk ook zelf activiteiten voor ouderen. Momenteel bieden we vanwege de noodzakelijke coronamaatregelen alleen de cursussen ‘Blijf ontdekken en creëren’ en ‘Dansend (g)oud’ aan.

In een latere fase pakken we de opfriscursus ‘instrument op zolder’ weer op en starten we met de nieuwe cursus ‘Spelen in een band’ voor senioren. Ook de Cultuurredactie heeft in deze roerige tijden hun mooie werk even op een lager pitje gezet.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mark van der Jagt en Saskia Vroom van Cultuurhuis Heemskerk: info@cultuurhuisheemskerk.nl of 0251-836003.

Blijf ontdekken en creëren! 

Altijd al eens willen tekenen of schilderen maar denk je dat je het niet kunt? 
Dit is uw kans! In de cursus kijken we met Nanneke Bastiaan naar een aantal kunstenaars en laten we ons inspireren door hun werk. Vervolgens is het een ontdekking van materiaal en je eigen mogelijkheden. Van een stilleven tot een landschap net even anders. Het plezier van het creëren staat voorop! 

De lessen vinden 6 x plaats op donderdag van 10-11.30 uur in de hal van het Cultuurhuis. 
Start: 5-11-2020 en in 2021 

Kosten: €12,50 per les, inclusief materiaalkosten. 

Dansend (g)oud 

Danslessen voor iedereen boven de 60 die van dansen houdt 
Dansen is een hele fijne activiteit om fit te blijven, juist ook als je ouder wordtDoor te dansen werk je namelijk aan coördinatie, balans en soepelheid. Daarom biedt dansdocent Els Reijn speciale danslessen aan voor iedereen waarvoor dansen niet meer zo vanzelfsprekend is, bijvoorbeeld vanwege een chronische ziekte of andere aandoening.  

De lessen vinden bij voldoende belangstelling plaats op dinsdag van 10.30-11.30 in het Cultuurhuis. Neem vooraf contact op met  0251-836003.
Kosten: 5,- per les 

Cultuurredactie

De cultuurredactie is een groep actieve senioren die verslag doet van culturele activiteiten in Heemskerk zoals tentoonstellingen, voorstellingen en evenementen. Hun berichten, interviews en videoverslagen zijn te zien via de facebookpagina www.langlevendeezels.nl. Het team werkt samen met RTV Heemskerk en het Contactblad voor senioren en zoekt uitbreiding om nog meer culturele parels uit Heemskerk in beeld te gaan brengen.

Dansend (g)oud

Dansend (g)oud is voor iedereen boven de 60 jaar die van dansen houdt
Lees meer

Heemskerkse cultuurredactie

Wie wil deelnemen aan de Heemskerkse cultuurredactie.....
Lees meer

Instrument op Zolder

Ligt uw instrument op zolder te verstoffen?.....
Lees meer
Back To Top
X