skip to Main Content

Aanstormend talent James Oesi geeft een bijzonder concert in Beverwijk. Het programma bestaat o.a. uit werk van Bach & Berio.

De Leeuwarder Courant schreef in een recensie over een uitvoering van dit programma: “De contrabas geeft Bach iets warmers en tegelijk iets minder flexibels, waardoor het etaleren van het dansante karakter van elk onderdeel best een opgave moet zijn geweest. Toch lukte dit Oesi voortreffelijk.” En over het optreden op CityProms: “Wie vervolgens door liep naar het optreden van de Zuid-Afrikaanse James Oesi op contrabas, waar hij een cello-suite van Bach speelde, werd beloond. Hij dook diep in klank en interpretatie. Daarna speelde hij swingend werk van een Syrische componist en dat deed hij met virtuoze meerstemmigheid.”

James is een professioneel klassiek solo-contrabassist, geboren in London, opgegroeid in Zuid Afrika, studeerde in Moskou en Den Haag. Sinds zijn afstuderen (met een 10+ in 2012 waarvoor ik de Fock medaille voor beste eindexamen van dat jaar won) speelt hij met veel plezier met mijn soloprogramma’s op diverse plekken in Nederland en België. De programma’s, bestaande uit werk van onder andere Bach, Schubert, Beethoven en Berio, speelde ik bijvoorbeeld al op het Amsterdamse Grachtenfestival, het Concertgebouw in Amsterdam, De Oosterpoort Groningen, Festival Wonderfeel, Cityproms Leeuwarden, TivoliVredenburg in Utrecht, het Bachfestival Dordrecht, November Music en Cross Linx Festival. Ook speelde hij meerdere keren op NPO Radio 4 en NPO Radio 1 en was hij te gast bij Vrije Geluiden. Bovendien speelt hij op het North Sea Festival 2019

Optreden Grote Kerk Beverwijk op 6 juli 2019 aanvang 21.00 uur toegang 10 Euro. Op vertoon van een print van dit concert bij de kassa, krijgen Cultuurhuis-leerlingen 50% korting op de entreekosten. Aanmelden kan via grotekerkbeverwijk@gmail.com of bij de kassa op vertoon van deze uitnodiging.

Interview vpro: https://www.youtube.com/watch?v=7uhVY92a2OA
Bach: https://www.youtube.com/watch?v=5ziyye8Ujt8
Podium Witteman: https://www.youtube.com/watch?v=dVVdyv1Qp9g

Back To Top
X