Maart, 2019

17mar11:00 am1:00 pmAaron Melzer met piano bij Marquette Classique

Event Details

Vanaf december 2018 verzorgen we vanuit Cultuurhuis Heemskerk de prelude van het zondagconcert in Chateau Marquette. Iedere 3e zondag van de maand, presenteert Chateau Marquette, samen met Cultuurhuis Heemskerk Marquette Classique: een concert van een jonge talentvolle Nederlandse of internationale musicus in het hoofdprogramma en een leerling van Cultuurhuis Heemskerk in het voorprogramma. Presentatrice Anita Sanders gaat in gesprek met de musici om zo ook kennis te maken met de mens achter de muziek.

Aaron Melzer, 19 jaar, verzorgt zondag 17 maart de prelude tijdens Marquette Classique. Hij krijgt pianoles van Hans Schoorl, docent bij Cultuurhuis Heemskerk. Aaron: “Ik speel nu al negen jaar piano. Het liefst improviseer ik of componeer ik eigen liederen. Ik hou van alle genres van muziek en wordt ook veel geïnspireerd door andere muzikanten. Sinds mijn veertiende ben ik ook begonnen op de computer met digitaal componeren. Ik hoop later voor verschillende media zoals film, toneel, games, enzovoort muziek te kunnen creëren.

Ik kan uren achter de piano zitten als ik aan het improviseren ben en probeer altijd iets anders te bedenken. Het bedenken en spelen van liedjes geeft een vervullend gevoel en ik hou ervan om al mijn ideeën te verwerken. Het liefst zou ik iets met compositie studeren bij een conservatorium na het behalen van mijn diploma.”

In het hoofdprogramma speelt Stephan Harsonon, eveneens met piano.

Zondag 21 april zal onze leerling Julia Wiemerink met haar cello de prelude verzorgen.

Voor reserveren en meer informatie over het zondagochtendconcert van Marquette Classique kun u terecht op de volgende websites: www.chateau-marquette.com/Agenda/Op-het-landgoed

(Zondag) 11:00 am - 1:00 pm

Chateaue Marquette