Skip to content

Voor de meeste instrumenten is het mogelijk om deze via het cultuurhuis te huren. De huurprijs is afhankelijk van de waarde van het instrument en is minimaal €5 en maximaal €20 per maand.

Een eigen instrument aanschaffen of huren 

De aanschaf van een muziekinstrument is een bijzondere en vaak ook kostbare gebeurtenis. Laat je vooraf informeren en adviseren door de docent om een foute keuze te voorkomen. Nieuw is niet altijd beter; een goed tweedehands instrument kan een uitstekend alternatief zijn voor een meestal duurder, nieuw instrument.

Het cultuurhuis heeft een beperkt aantal huurinstrumenten beschikbaar, in principe voor beginnende cursisten. Zo kan de leerling proberen of de instrumentkeuze de juiste is geweest. Het gehuurde instrument kan uiteindelijk ook aangeschaft worden. De prijs is dan de aanschafwaarde minus het betaalde huurbedrag.

Voor een aantal muziekinstrumenten, zoals de viool, is het belangrijk dat deze aansluit op de lengte van een kind dat nog in de groei is. De muziekdocent adviseert hierin.

Weer inleveren

Een gehuurd instrument kan aan het einde van het cursusjaar, dus vóór de zomervakantie, worden ingeleverd bij de administratie voor een onderhoudsbeurt. Het instrument mag je verder tijdens de zomervakantie kosteloos thuis houden om te blijven oefenen. Wanneer je stopt met muziekles lever je het instrument definitief in bij de administratie, en wordt het huurcontract ontbonden.

Back To Top