Voor senioren biedt Cultuurhuis Heemskerk leuke, gezellige en zinvolle activiteiten aan. De cursussen worden in kleine groepjes aangeboden, zodat elke deelnemers de nodige aandacht kan krijgen.

“Lang leven de Ezels!” is een project van Cultuurhuis Heemskerk om het cultuuraanbod voor Heemskerkse senioren te versterken en verder uit te breiden. Dit doen we in afstemming en in samenwerking met alle lokale culturele partners en organisaties die zich met ouderen bezig houden. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Heemskerk en St. De Grijze Ezel. Naast themabijeenkomsten voor professionals uit de sector organiseert Cultuurhuis Heemskerk ook zelf activiteiten voor ouderen Momenteel bieden we vanwege de noodzakelijke coronamaatregelen alleen de cursussen Blijf ontdekken en creëren aan en “Dansend (g)oud” aan. In een later fase pakken we de opfriscursus ‘Instrument op zolder” weer op en starten we met de nieuwe cursus ‘Spelen in een band’ voor senioren. Ook de Cultuurredactie heeft in deze roerige tijden hun mooie werk even op een lager pitje gezet.