Cultuurhuis Heemskerk biedt verschillende muzieklessen aan die geschikt zijn voor leerlingen met een verstandelijke beperking.

Muziek voor leerlingen met een verstandelijke beperking

Op maandagavond hebben wij een enthousiaste groep muziekliefhebbers in Cultuurhuis Heemskerk. Het zijn volwassenen met een verstandelijke beperking die naar muziek luisteren, muziek maken, zingen, spelen en bewegen op muziek.

We gaan nu ook een nieuwe groep starten die ruimte biedt aan maximaal 10 jongeren van 12 tot 20 jaar met een verstandelijke beperking. De groep moet nog samengesteld worden, dus we weten nog niet wat we samen allemaal kunnen. We hopen 10 jongeren te begroeten die zin hebben om eens per week met elkaar te zingen, te luisteren naar muziek en wie weet zelf mee te doen op een instrument!

We maken het veilig en gezellig in de groep, zodat er mogelijkheid tot ontwikkeling is. Hierbij horen een vast begin- en eindlied,  en vaste momenten voor de verschillende onderdelen zoals zang, instrumentaal, luisteren en bewegen. Herkenning is belangrijk: we herhalen wat we geleerd hebben. Thema’s helpen ons bij de les te blijven. Jaarfeesten, jaargetijden, dieren, cowboys, allerlei onderwerpen die de aandacht vragen kunnen een thema worden waar we een aantal weken mee werken.

Praktische info

Het is belangrijk dat de deelnemers zelfstandig in een groep kunnen functioneren, en tijdens de muziek geen verzorging nodig hebben. Er is een proefperiode voor iedere nieuwkomer. Dit betekent dat je met je begeleider/mentor na de tweede les beslist of je je thuisvoelt bij ons, en wij beslissen of we met elkaar kunnen werken. Zo ja, dan ga je het hele jaar muziek maken op maandag! Docent

De leiding is in handen van een nieuwe muziekagoog in het cultuurhuis: Tinie Doedens. Tinie heeft eerst in de zorg gewerkt voordat muziek haar belangrijkste activiteit werd. Haar bedrijf MUZIEKAGOGO heeft tot doel om mensen in veranderingsprocessen bij te staan door middel van muziek.

maandag 18.15 – 19.00 uur voor leerlingen van 12 – 20 jaar
maandag 19.15 – 20.00 uur voor leerlingen van 20 – 80 jaar
€ 195,- voor 35 lessen (€ 19,50 per maand)

Activiteiten verstandelijke beperking

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus. Vivamus elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim. Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet. Quisque rutrum. Aenean imperdiet. Etiam ultricies nisi vel augue. Curabitur ullamcorper ultricies nisi. Nam eget dui.

Activiteiten anderstaligen

Zangbijeenkomsten waar anderstaligen en Nederlandstaligen samen kunnen zingen in samenwerking met het Taalhuis van de bibliotheek.

O.l.v. Claudette Beltman

Elke derde donderdag van de maand

Start: 13.00

Eind: 14.30 uur