skip to Main Content

Activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking

Op maandagavond hebben wij een enthousiaste groep muziekliefhebbers in Cultuurhuis Heemskerk. Het zijn volwassenen met een verstandelijke beperking die naar muziek luisteren, muziek maken, zingen, spelen en bewegen op muziek. Ook kan een groepje enthousiaste muziekliefhebbers meedoen met een popcursus.

Jongere leerlingen kunnen starten met  Muziek op Maat en een jaarcursus. Samen met Tinie Doedens gaan zij op zoek naar het instrument waar zij het meest blij van worden. Een proefles is altijd mogelijk.

Ook voor mensen met een verstandelijke beperking is het mogelijk om in een ware band te spelen en op te treden, als de groep muzikanten dat zouden willen. Je gaat alle instrumenten van een band uitproberen; de gitaar, drumstel, keyboard en uiteraard zang. Dat wordt één groot feest!

Praktische info

Het is belangrijk dat de deelnemers zelfstandig (in een groep) kunnen functioneren, en tijdens de muziek geen verzorging nodig hebben. Er is een proefperiode voor iedere nieuwkomer. Dit betekent dat je met je begeleider/mentor na de tweede les beslist of je je thuisvoelt bij ons, en wij beslissen of we met elkaar kunnen werken. Zo ja, dan ga je het hele jaar muziek maken op maandag!

De leiding is in handen van onze muziekagoog in het cultuurhuis: Tinie Doedens. Tinie heeft eerst in de zorg gewerkt voordat muziek haar belangrijkste activiteit werd. Haar bedrijf MUZIEKAGOGO heeft tot doel om mensen in veranderingsprocessen bij te staan door middel van muziek.

Muziek Speelgroep:

  • maandag 19.15 – 20.00 uur voor leerlingen van 20 – 80 jaar
    € 195,- voor 35 lessen (€ 19,50 per maand)

Muziek op Maat (individuele les):

  • 20 minuten per week, 35 lessen, € 55,- per maand

Voor aanmelden en meer info: info@cultuurhuisheemskerk.nl / tel. 0251 836 003. Ook kan er direct ingeschreven worden, onder aan deze pagina.

Popcursus

Deze cursus omvat 12 lessen en staat onder begeleiding van Hans Chialastri. Hans heeft al eerder medewerking verleend aan de tv-programma’s ‘Down met Johnny’ en ‘Knoop in je zakdoek’. Nieuwsgierig wat er allemaal mogelijk is? Neem dan contact op met het cultuurhuis: info@cultuurhuisheemskerk.nl / 0251 836003 of met Hans: popcursus@xs4all.nl

Activiteiten voor mensen met een GGZ achtergrond

CULTUURKRACHT!

Kunst en cultuur voor mensen met een GGZ-achtergrond

Cultuurkracht is een project voor mensen met een GGZ-achtergrond. Het project wordt uitgevoerd door Cultuurhuis Heemskerk en Bibliotheek IJmond Noord in samenwerking met zorgorganisaties. Doel van de pilot is om bestaand aanbod zo aan te passen dat het ook voor deze doelgroep geschikt is en zo iedereen de kans te geven om mee te doen aan cultuuractiviteiten.

HET AANBOD

Workshop ‘Bicpen tekenen aan tafel’ voor op locatie.

In 3 lessen leert u op een verassende manier anders te kijken en te tekenen. De docent komt naar de zorglocatie toe om met de deelnemers te tekenen. De laatste les wordt in overleg bij het Cultuurhuis gegeven.

Citaat van deelnemer Reakt Bicpen tekenen

‘Ik wist van tevoren niet dat het zo leuk zou zijn, het gaat echt zijn eigen leven leiden’ citaat deelnemer Koffie Plus Reakt

Tafel vol verhalen

Voor iedere GGZ-deelnemer die van lezen houdt. Per keer bent u een uur gezellig samen. U praat er aan de hand van boeken en boekfragmenten met elkaar en u deelt er herinneringen aan vroeger. Een medewerker leest voor. Leuk en ontspannend!

Boeken lenen

Mensen met een GGZ achtergrond zijn elke dinsdag welkom tussen 14.00 -15.00 uur om boeken uit te zoeken in Bibliotheek IJmond Noord, Maerten van Heemskerckplein 3, Heemskerk. De medewerker van de bibliotheek kan ondersteuning bieden bij het uitzoeken van een boek en over de werkwijze van de bibliotheek.

  • elke dinsdag
  • van 14.00 tot 15.00 uur

Het volgen van individuele muzieklessen

Heeft u altijd al graag een muziekinstrument willen leren spelen? Dat kan! Eventueel start u eerst op locatie van de dagbesteding, daarna worden de lessen vervolgd bij het Cultuurhuis.

Mensenbibliotheek op film

Mensen met een GGZ-achtergrond vertellen hun verhaal. In het najaar van 2020 zal deze film naar u opgestuurd kunnen worden.

Meer info over de activiteiten: info@cultuurhuisheemskerk.nl of 0251 836003

 Quote Paulien Willemsen, activiteiten begeleidster RIBW/KAM de Fontein

‘Ik vind Cultuurkracht! een goed project, omdat het onze mensen in de gelegenheid brengt om mee te doen met de activiteiten van Cultuurhuis Heemskerk. Zonder dit project hadden onze mensen niet de kans gehad om te starten met gitaarlessen en was de mooie activiteit Tafel vol verhalen nooit gestart. De rondleiding in de bibliotheek was echt top. Het heeft een aantal van onze mensen geholpen om nu daadwerkelijk de stap te zetten om lid te worden. Zonder Cultuurkracht! had ik er niet aan gedacht om onze mensen met de bibliotheek in aanraking te brengen.’

Activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking

Op dinsdagochtend kunnen dansliefhebbers van 65 jaar en ouder meedoen met Dansend (G) oud. Kom gerust een kijkje nemen of meedoen van 10.30 tot 11.30 uur in ons Cultuurhuis. Voor vragen en/of wensen kan contact opgezocht worden met  ons cultuurhuis info@cultuurhuisheemskerk.nl of tel. 0251 836 003.

Activiteiten anderstaligen

Zing Mee! Het is mogelijk om een zangworkshop op je eigen locatie te laten verzorgen door  Claudette Beltman waarbij Nederlandse popliedjes worden gezongen. Op onze eigen locatie kan uiteraard ook.

Muziek Speelgroep

Op maandagavond hebben wij een enthousiaste groep muziekliefhebbers …….
Lees meer

Muziek op Maat

Deze jaarcursus is speciaal voor leerlingen die een beetje meer aandacht nodig hebben.
Lees meer
Back To Top
X