Activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking

Op maandagavond hebben wij een enthousiaste groep muziekliefhebbers in Cultuurhuis Heemskerk. Het zijn volwassenen met een verstandelijke beperking die naar muziek luisteren, muziek maken, zingen, spelen en bewegen op muziek.

We gaan nu ook een nieuwe groep starten die ruimte biedt aan maximaal 10 jongeren van 12 tot 20 jaar met een verstandelijke beperking. De groep moet nog samengesteld worden, dus we weten nog niet wat we samen allemaal kunnen. We hopen 10 jongeren te begroeten die zin hebben om eens per week met elkaar te zingen, te luisteren naar muziek en wie weet zelf mee te doen op een instrument!

We maken het veilig en gezellig in de groep, zodat er mogelijkheid tot ontwikkeling is. Hierbij horen een vast begin- en eindlied,  en vaste momenten voor de verschillende onderdelen zoals zang, instrumentaal, luisteren en bewegen. Herkenning is belangrijk: we herhalen wat we geleerd hebben. Thema’s helpen ons bij de les te blijven. Jaarfeesten, jaargetijden, dieren, cowboys, allerlei onderwerpen die de aandacht vragen kunnen een thema worden waar we een aantal weken mee werken.

Praktische info

Het is belangrijk dat de deelnemers zelfstandig in een groep kunnen functioneren, en tijdens de muziek geen verzorging nodig hebben. Er is een proefperiode voor iedere nieuwkomer. Dit betekent dat je met je begeleider/mentor na de tweede les beslist of je je thuisvoelt bij ons, en wij beslissen of we met elkaar kunnen werken. Zo ja, dan ga je het hele jaar muziek maken op maandag! Docent

De leiding is in handen van een nieuwe muziekagoog in het cultuurhuis: Tinie Doedens. Tinie heeft eerst in de zorg gewerkt voordat muziek haar belangrijkste activiteit werd. Haar bedrijf MUZIEKAGOGO heeft tot doel om mensen in veranderingsprocessen bij te staan door middel van muziek.

maandag 18.15 – 19.00 uur voor leerlingen van 12 – 20 jaar
maandag 19.15 – 20.00 uur voor leerlingen van 20 – 80 jaar
€ 195,- voor 35 lessen (€ 19,50 per maand)

Voor aanmelden en meer info: info@cultuurhuisheemskerk.nl / tel. 0251 836 003.

Activiteiten psychische beperking

Momenteel is een aanbod in ontwikkeling. Voor vragen en/of wensen kan contact opgezocht worden met Monique Schievink, monique@cultuurhuisheemskerk.nl of tel. 0251 836 003.

Activiteiten ouderen

Activiteiten lichamelijke beperking

Activiteiten anderstaligen

Zangbijeenkomsten o.l.v. Claudette Beltman waar anderstaligen en Nederlandstaligen samen kunnen zingen in samenwerking met het Taalhuis van de Bibliotheek IJmond. Elke derde donderdag van de maand van 13.00 tot 14.30 uur in Cultuurhuis Heemskerk. De zangbijeenkomsten zijn gratis. Aanmelden is niet nodig.