Voor mensen met een psychische kwetsbaarheid organiseert het Cultuurhuis elke donderdag het CultuurKracht Atelier; een afwisselend programma met muziek, beeldende en literaire workshops.

Informatie CultuurKracht

• Korte cursussen van 4 lessen per thema
  • Inschrijving voor de hele cursus 12 lessen
  • Beeldend, muziek en literair
  • Elke donderdag van 11.00 – 13.00 uur
  • Na afloop de mogelijkheid voor samen lunchen/ koffie te drinken
  • Kosten € 24, = voor de hele cursus
  • Opgeven (kan ook door je begeleider) bij Cultuurhuis Heemskerk: info@cultuurhuisheemskerk.nlof 0251 836 003
  • Voordat je gaat starten wordt er een kennismaking afspraak gemaakt
  • Heb je interesse en heb je vragen? Dan kun je die stellen tijdens het kennismakingsgesprek

Het programma

VROUWENBEELDEN MAKEN
Donderdag 7 – 28 oktober
Lokaal B2
Van 11.00 – 13.00 uur/ eventueel met lunch na afloop
Met kunstenaar Annemarie Sybrandy gaat u een vrouwenbeeld/Nana maken. Met papier-maché, piepschuim en verf gaat u aan de slag. Geïnspireerd op de wereldberoemde Nana’s (vrouwenbeelden) van de Franse beeldhouwer Niki de Saint Phalle. Het maakt kleurrijke, uitbundig vrolijke vrouwenfiguren die dansend, springend en bruisend van energie door het leven gaan.
SAMEN MUZIEK MAKEN MET PERCUSSIE INSTRUMENTEN
Donderdag 4 – 25 november
Lokaal V2
Van 11.00 – 13.00 uur/ eventueel met lunch na afloop
Muziekdocent Floris van Tol neemt u mee langs verschillende muziekstijlen, zoals bijvoorbeeld Salsa of Samba. Met verschillende percussie-instrumenten gaat u samen spelen, samen muziek maken. Iedere week weer een andere muziekstijl.
TAFEL VOL VERHALEN
Donderdag 2 – 23 december
Lokaal B2
Van 11.00 – 13.00 uur/ eventueel met lunch na afloop
Bibliotheekmedewerker Marcia de Bruijn introduceert de ‘Tafel vol verhalen’, waar boeken en eigen verhalen centraal staan. Voor iedere deelnemer die van lezen houdt. Per keer ben je twee uur gezellig samen onder het genot van een kopje koffie. Je praat aan de hand van boeken en boekfragmenten met elkaar en je deelt herinneringen. Marcia leest voor. Leuk en ontspannend!

Samenwerkingspartners
CultuurKracht is in opdracht van de gemeente Heemskerk ontwikkeld door Cultuurhuis Heemskerk en Bibliotheek IJmond Noord om te zorgen dat het cultuuraanbod voor iedereen toegankelijk is. CultuurKracht wordt speciaal voor mensen met een psychische kwetsbaarheid georganiseerd. De lessen, de docenten en de werkwijze is aangepast zodat iedereen zich welkom voelt. We doen dit in samenwerking met de zorg- en welzijnsorganisaties, zoals MET-Heemskerk, Reakt, Socius en Parnassia.

Activering en participatie door CultuurKracht
CultuurKracht heeft als doel om kunst- en cultuureducatie in te zetten als onderdeel van activering van mensen met psychische problematiek. Kunst- en cultuureducatie zijn hierbij een middel om een nieuw perspectief te bieden en bij te dragen aan het realiseren van participatie en ontwikkeling. Begeleiders van zorg- en welzijnsorganisaties kunnen contact opnemen met Cultuurhuis Heemskerk: info@cultuurhuisheemskerk.nl of 0251 836 003

Startdatum Einddatum Aantal lessen Lesdag Starttijd Eindtijd Docent
07/10/21 04/11/21 4 Donderdag 11:00 13:00 nvt Inschrijven

Lesgeld is € 8

Lesgeld (gebaseerd op 35 lesweken)

Het lesgeld zijn gebaseerd op 35 lesweken.

Lesgeld Bedrag