skip to Main Content

Iedereen van 14 t/m 92 jaar die interesse heeft in jazz en muziekimprovisatie, is van harte welkom om mee te doen met deze boeiende webinar onder leiding van jazztrompetist Loet van der Lee. De Amerikaanse jazztrompettist en kunstschilder Miles Davis leefde van 1926 tot 1991 en stond met zijn muziek aan de wieg van maar liefst vijf muziekstromingen. De bebop, modale jazz, jazzrock, popjazz en freejazz. Zijn tijd ver vooruit was hij tevens een leidend figuur op het gebied van schilderkunst, kleding, stijl, attitude en stijlfusie. Naast feitelijkheden gaan we vooral in op de stijl, het gevoel en de persoonlijke touche van Miles Davis.

Zaterdag: 8 mei
11.15 tot 12.30 uur

Het programma:

  • Een korte introductie op de geschiedenis van Miles Davis aan de hand van leuke muzikale voorbeelden, korte video’s, afbeeldingen en anekdotes.
  • Een korte uitleg over de stijlen Bebop, Modale Jazz, Jazzrock, Popjazz en Freejazz aan de hand van video’s en audiovoorbeelden.
  • Jazzmuziek van enkele artiesten plaatsen in een bepaalde stijlperiode aan de hand van muziekfragmenten.

Je kunt je aanmelden door een email te sturen naar info@cultuurhuisheemskerk.nl. Je krijgt dan een inlog toegestuurd, zodat je mee kunt doen.

Back To Top
X