skip to Main Content

Kan je al een beetje gitaarspelen en wil je je door ontwikkelen? Of vind je het gewoon veel gezelliger om samen met anderen te leren spelen? Dan is Kampvuur gitaar 2 echt iets voor jou.

Kampvuur?
In deze cursus worden geen fikkies gestookt, maar de naam maakt direct duidelijk wat de sfeer van de cursus is. Samen genieten van het muziek maken en tegelijkertijd leren hoe je het zo mooi mogelijk kunt laten klinken.

Ingangsniveau
Kampvuur gitaar 2 is de vervolgcursus op de gelijknamige beginnerscursus en is geschikt voor iedereen die al wat ervaring heeft op de gitaar. Om mee te kunnen doen moet je basispalet van akkoorden al redelijk compleet zijn; dat wil zeggen dat je ongeveer de “C, G, Am en D” moet kunnen spelen, met een leuk slagje (neer en op) maar je hoeft nog geen barréakkoorden te kunnen. Je kunt bijvoorbeeld het nummer Knocking on Heavens Door van Bob Dylan spelen.
Als je twijfelt, neem dan even contact op met Timon.

Wat doe je?
In 8 wekelijkse groepslessen verdiep je de basis die je al hebt. Met een stapsgewijze opbouw, gaan we aan de slag met uitdagendere akkoorden zoals de “F en Em7” en maak je een begin met barréakkoorden. Ook verdiep je de technieken zoals 16en slagjes spelen, plucking en tokkelen en er komen nieuwe technieken aan bod zoals het spelen met plectrum. Daarnaast word je je eigen leraar door jezelf een nummer te leren. Het lesmateriaal bestaat uit bekende nummers en je oefent dus eigenlijk door muziek te maken.

Wil je eigenlijk de hele dag het liefst alleen maar tokkelen? Kijk dan of de Tokkelcursus iets voor jou is!

Wat kan ik na 8 weken?
Nadat je de cursus hebt afgerond wissel je de basisakkoorden nog veel sneller en soepeler. Daarnaast heb je nieuwe akkoorden geleerd zoals “F, Am7 en Em7” en heb je kennisgemaakt met barréakkoorden. Ook beheers je technieken zoals 16en slagjes, plucking en tokkelen veel beter. En natuurlijk is je repertoire uitgebreid met nummers als Paint It Black – Rolling Stones en Wonderwall – Oasis.

Benodigdheden
Een akoestische gitaar en een mogelijkheid tot het stemmen van de gitaar bijvoorbeeld met de GuitarTuna app, of een los stemapparaatje.

Lestijden en kosten
De cursus start twee keer per jaar; op dinsdag 2 november 2021, en op dinsdag 11 januari 2022.
De 8 lessen duren een uur en vinden plaats van 20.00 tot 21.00 uur in Cultuurhuis Heemskerk. De cursus start met 5 deelnemers en er kunnen zich maximaal 8 deelnemers aanmelden.
De totaalprijs van de cursus is € 112,- ofwel € 14,- per les. De betaling dient te hebben plaatsgevonden voordat de cursus begint. Geen betaling is helaas geen deelname.

Aanmelden gaat via de docent Timon Koomen t  06 365 386 47, e timonkoomen@gmail.com

Back To Top
X