Het instrument

Een drumstel bestaat uit een heel stel drums. De grootste trommel, de bassdrum, wordt met de voet bediend. Vooraan staat de snaredrum, een trommel met snaren onder, die een scherp geluid voortbrengt. Verder zijn er altijd twee of meer toms aanwezig, die van hoog tot laag een ‘donker’ geluid produceren. Behalve trommels bestaat het drumstel uit bekkens (cymbals in Engels). Dat zijn ronde platen van een soort brons, op een standaard, die een galmende, metalige klank voortbrengen. Speciale bekkens zijn de hi-hats. Met je voet bedien je twee kleine bekkens en je kunt er ook op slaan, waardoor speciale effecten ontstaan. Het drumstel wordt bespeeld met stokken (hout of kunststof), met brushes (lijken op borsteltjes) en met zachte wattenbolletjes (paukenstokken). Het gebeurt niet vaak, maar ook met de ‘blote handen’ kun je op je drumstel spelen. Naast het ‘gewone’ drumstel bestaan er ook elektronische drumstellen, waarbij het geluid dat je maakt uit een koptelefoon of luidspreker komt.

Genres

Het drumstel kan in bijna alle muzieksoorten worden toegepast, mede omdat je er erg hard en heel zacht op kunt spelen. Of je nu gewoon een beetje wilt gaan drummen of de beste drummer van de wereld wilt worden: bij Cultuurhuis Heemskerk is dit allemaal mogelijk.

Vanaf welke leeftijd

Vanaf 7 jaar kun je met lessen op het drumstel beginnen. Het hangt een beetje van je lengte af; je moet natuurlijk gemakkelijk bij de pedalen kunnen komen.

Aanschaf en huur

Een drumstel heb je echt niet meteen nodig. Je kunt beginnen met een paar stokken en een oude stoel, die je (met een paar handige tips van de docent) tot een echt drumstel omtovert. Ook bestaan er oefenpads, dat zijn houtenplankjes met een dikke laag rubber, waardoor je wel lekker kunt trommelen, maar bijna geen geluid produceert. Drumstellen zijn te huur, maar niet bij Cultuurhuis Heemskerk. De docent geeft graag advies over huur of aanschaf.

Proefles en lessen

Wil je eerst proberen of dit instrument geschikt is voor jou? Vraag dan een proefles aan als je met een jaarcursus wilt starten of doe mee met de Speelmee-actie voor kinderen van 7 tot 12 jaar met de Muziekontdektuin Slagwerk. Je krijgt dan 8 lessen voor € 80,-. Deze cursus start in oktober en in februari. Is het drumstel echt jouw instrument? Dan kun je je opgeven voor de jaarcursus. In overleg met de docent stem je de dag, het tijdstip en het aantal lesminuten af.

Minder

Drumlessen zijn op dinsdag en donderdag en worden gegeven door Mats Voshol en Floris Tol.

Startdatum Einddatum Aantal lessen Lesdag Starttijd Eindtijd Docent
07/02/19 04/04/19 8 Donderdag 17:00 17:30 Floris Tol Inschrijven
05/02/19 04/12/18 8 Dinsdag 15:40 16:10 Mats Voshol Inschrijven

Lesgeld is € 80

Lesgeld

Het lesgeld zijn gebaseerd op 35 lesweken.

Lesgeld Bedrag
Korte cursus tarief (kennismaking) € 80