skip to Main Content

Het instrument

De gitaar is een snaarinstrument met een platte achterkant en een getailleerde rompvorm. Een gitaar heeft zes snaren en een holle klankkast waardoor het geluid via het klankgat wordt versterkt. We kennen twee soorten: de Spaanse (klassieke) en de akoestische (western) gitaar. De Spaanse gitaar: de klankkast is hol, de snaren zijn van nylon. De kwaliteit van het hout en de houtsoort bepalen de klank. De gitaar wordt bespeeld door met de vingers van de ene hand de snaren op de hals in te drukken en met de vingers van de andere hand de snaren aan te slaan.

De akoestische gitaar: deze heeft vaak een smallere klankkast en een smallere hals. De snaren zijn van staal. Vaak zit er ook een ‘element’ op waardoor je met een versterker kunt spelen (net als bij elektrisch gitaar).

Meer

Genres

Als gitarist kun je natuurlijk als solist optreden.

Door het spelen van akkoorden is de gitaar ook geschikt als begeleidingsinstrument, net als de piano. Veelzijdigheid is dus eigenlijk het kernwoord bij de omschrijving van een gitaar. Op de Spaanse gitaar wordt vaak klassiek gespeeld en de akoestische gitaar wordt veel gebruikt als begeleidingsinstrument in allerlei soorten muziek.

Vanaf welke leeftijd

Je kunt vanaf ongeveer 6 jaar beginnen met gitaarles. Voor kinderen zijn er kleinere gitaren te koop.

Aanschaf

Informeer naar de mogelijkheden huur/koop via de docent. Als je in een winkel een gitaar wilt aanschaffen, dan geeft de docent graag advies. De prijs valt reuze mee in vergelijking met andere instrumenten. Triplex (gelaagd hout) is goedkoper dan massief hout, maar deze houtsoort heeft enige nadelen: de klank is iets minder mooi, de bespeelbaarheid en zuiverheid zijn ook iets minder. Een goede akoestische gitaar koop je vanaf € 150,-.

De prijzen voor een Spaanse gitaar variëren vanaf € 70,- (triplex) en vanaf € 150,- (massief).

Proefles en lessen

Wil je eerst proberen of dit instrument geschikt is voor jou? Vraag dan een proefles aan als je met een jaarcursus wilt starten of doe mee met de Speelmee-actie voor kinderen van 7 tot 12 jaar met de Muziekontdektuin Gitaar Akoestisch. Je krijgt dan 8 lessen voor € 80,-. Deze cursus start in oktober en in februari. Is de akoestische gitaar echt jouw instrument? Dan kun je je opgeven voor de jaarcursus. In overleg met de docent stem je de dag, het tijdstip en het aantal lesminuten af.

Minder

Akoestische gitaarles is op maandag, woensdag en donderdag en wordt gegeven door Martijn Ensing. De muziekontdektuin is op woensdag.

Startdatum Einddatum Aantal lessen Lesdag Starttijd Eindtijd Docent
06/02/19 03/04/19 8 Woensdag 13:00 13:30 Martijn (Mitchel) Ensing Inschrijven
06/02/19 03/04/19 8 Woensdag 13:30 14:00 Martijn (Mitchel) Ensing Inschrijven

Lesgeld is € 80

Lesgeld (gebaseerd op 35 lesweken)

Het lesgeld zijn gebaseerd op 35 lesweken.

Lesgeld Bedrag
Korte cursus tarief (kennismaking) € 80

Back To Top
X