skip to Main Content

Het instrument

In de jaren 30 van de 20ste eeuw ontstond in de amusementsmuziek in Amerika de behoefte aan een bas die beter te horen was in steeds groter en luider wordende orkesten. Een goede manier om een contrabas met een microfoon te versterken was er nog niet en daarom bedacht Leo Fender in 1951 een nieuw instrument: de elektrische basgitaar, gestemd als een contrabas, maar met het formaat van een grote gitaar. Deze gitaar is de geschiedenis is ingegaan als de Fender-bas. In plaats van een grote klankkast heeft dit instrument, net als een elektrische gitaar, magneten onder de snaren, die het geluid door middel van een zwak stroompje overbrengen naar een luidspreker. Deze uitvinding heeft grote invloed gehad op de populaire muziek en de basgitaar is niet meer uit de hedendaagse muziek weg te denken. In relatief korte tijd heeft dit instrument zich technisch en muzikaal ontwikkeld tot een hoog niveau, ook in solistisch opzicht.

Meer

Genres

Wie basgitaar gaat spelen weet zich bijna wel verzekerd van een plaats in een band of ensemble en vormt dan samen met de drummer de hoeksteen van de muziek. En of je pop wilt spelen of rock, jazz, funk, metal, grunge of wat dan ook, basgitaar is voor iedereen!

Vanaf welke leeftijd

Voor kinderen onder de 12 jaar zijn er zogenoemde short-scale basgitaren (met een kortere hals, dus kleinere vakjes, maar wel net zo laag). Later kun je probleemloos overstappen op de long-scale. Je bent nooit te oud om op les te gaan.

Aanschaf

De docent geeft graag advies als je een eigen instrument wilt aanschaffen. Short-scales zijn te koop vanaf ongeveer € 160,- en vanaf € 225,- heb je al een heel behoorlijke long-scale.

Een aardig oefenversterkertje heb je vanaf € 125,-

Proefles en lessen

Wil je eerst proberen of dit instrument geschikt is voor jou? Vraag dan een proefles aan als je met een jaarcursus wilt starten of doe mee met de Speelmee-actie voor kinderen van 7 tot 12 jaar met de Muziekontdektuin Basgitaar. Je krijgt dan 8 lessen voor € 80,-. Deze cursus start in oktober en in februari. Is de basgitaar echt jouw instrument? Dan kun je je opgeven voor de jaarcursus. In overleg met de docent stem je de dag, het tijdstip en het aantal lesminuten af.

Minder

Basgitaar is op dinsdag en wordt gegeven door Robert Koomen.

Startdatum Einddatum Aantal lessen Lesdag Starttijd Eindtijd Docent
05/02/19 02/04/19 8 Dinsdag 17:45 18:15 Robert Koomen Inschrijven

Lesgeld is € 80

Lesgeld (gebaseerd op 35 lesweken)

Het lesgeld zijn gebaseerd op 35 lesweken.

Lesgeld Bedrag
Korte cursus tarief (kennismaking) € 80

Back To Top
X