skip to Main Content

De klarinet is een houten blaasinstrument. Als je blaast ontstaat er een toon doordat het riet dat op het mondstuk is bevestigd gaat trillen. Hierdoor krijgt de klarinet zijn bijzondere, warme klank. De klarinet heeft een groot bereik: Je kunt op een klarinet vrij makkelijk zowel lage als hoge tonen spelen.

Klarinet oefenen doe je meestal alleen, maar echt leuk wordt het als je gaat samenspelen met anderen. Daar is de klarinet heel erg geschikt voor! Je kunt in een orkest gaan spelen of in een klein ensemble of in een band. Je kunt daardoor ook veel verschillende stijlen muziek spelen.  De klarinet komt voor in het symfonieorkest en in het harmonieorkest, waar je vaak klassieke muziek zult spelen. Maar je kunt er ook heel mooi klezmer muziek op spelen, of jazz en zelfs popmuziek!

Als je een jaar of 8 bent, kun je beginnen met klarinetles. Beginnende leerlingen spelen meestal op een kunststof klarinet, gevorderde leerlingen stappen vaak over op een houten klarinet. Je kunt een klarinet kopen maar ook huren, voor beginnende leerlingen is er de mogelijkheid om dit via de muziekschool te doen.

Twee maal per jaar bieden we de klarinetles aan met de Speelmee-actie met 8 lessen. Is de klarinet jouw instrument? Dan kun je je aanmelden voor de jaarcursus.

De klarinetlessen worden gegeven door Gisla Bruitsman op de woensdag.

Startdatum Einddatum Aantal lessen Lesdag Starttijd Eindtijd Docent
03/03/21 21/04/21 8 Woensdag 13:55 14:25 Gisla Bruitsman Inschrijven

Lesgeld is € 80

Lesgeld (gebaseerd op 35 lesweken)

Het lesgeld zijn gebaseerd op 35 lesweken.

Lesgeld Bedrag
Korte cursus tarief (kennismaking) € 80

Back To Top
X