HET PIJPORGEL

Het pijporgel is het grootste en meest  indrukwekkende instrument dat je bij Cultuurhuis Heemskerk kan bespelen. Het orgel is één van de oudste instrumenten  in onze muziekgeschiedenis waarvoor  veel muziek geschreven is. Het orgel bezit één of meerdere manualen  en pedaal. Het pedaal is ook een toetsenbord waar je met je voeten opspeelt. Verder zitten er op een orgel verschillende registers. Een register is een serie orgelpijpen die hetzelfde klinken  bv de klank van een fluit, een viool, een trompet. Het orgel heeft daardoor veel  mogelijkheden  om verschillende klanken te laten horen.

De orgellessen zijn in de Dorpskerk of Morgensterkerk en worden na aanmelding afgestemd op de dag die zowel voor de leerling als docent mogelijk is. De lessen  worden gegeven door Anja van der Ploeg.

Leerlingen tot 21 jaar kunnen via de website aangemeld worden, leerlingen van 21 jaar en ouder kunnen zich bij de docent aanmelden. Het is mogelijk om eerst een proefles te nemen.

PRIVÉLES (individueel)
minuten les per week prijs per leerling* per maand (10 termijnen)
20 € 550,- € 55,-
25 € 688,- € 68,80
30 € 825,- € 82,50
SAMEN OP LES (indien mogelijk en na overleg. Inschrijven op individueel en ‘samen op les’ aangeven bij opmerkingen op het inschrijfformulier)
aantal leerlingen minuten les per week prijs per leerling* per maand (10 termijnen)
2 40 € 550,- € 55,-
2 60 € 825,- € 82,50
3 60 € 550,- € 55,-
* Lessen voor leerlingen tot 21 jaar zijn vrijgesteld van BTW. Voor leerlingen ouder 21 jaar en ouder zijn de tarieven exclusief 21% BTW.