ONTDEKKEN, OPFRISSEN, VERDIEPEN EN JEZELF BLIJFEN ONTWIKKELEN?

Ook dat kan bij Cultuurhuis Heemskerk. Onze docenten hebben ook volwassen leerlingen die al een instrument bespelen of zingen, misschien al op gevorderd niveau, bij een orkest of band, veel te bieden. Docenten treden zelf veel op en kunnen op alle gebieden ondersteunen en helpen je techniek te verbeteren. Ook heel geschikt voor mensen die het spelen op een instrument na een lange pauze weer op willen pakken! Of een instrument willen leren spelen.
Met de strippenkaart koop je een aantal lessen in voor een vaste prijs. In overleg met de docent bepaal je wat je wilt leren en hoeveel lessen je daarvoor nodig hebt en in welke frequentie. Neem contact op met je docent naar keuze om de mogelijkheden te bespreken. Je vindt hun gegevens bij docenten op deze website. Gun jezelf deze kans en maken het spelen op een instrument nog fijner. Ook leuk om een strippenkaart cadeau te geven aan je vader, moeder of andere bekende.
Column Januari 2021 Mirjam du Cloo Cultuurhuis Heemskerk
Nieuwe start
Januari is niet echt mijn favoriete maand. Het is meestal grijs, nat en koud. De gezelligheid van kerst is voorbij, de kerstlampjes staan weer op zolder. Grote kans dat je blut en/of te veel aangekomen bent en moet bezuinigen en/of op dieet. En nu zitten we ook nog in een lockdown. Thuis werken en thuis school in de lente is toch veel aangenamer, dan in de winter. Het cultuurhuis is ook dicht, maar net als afgelopen voorjaar zijn alle docenten vanaf deze week gestart met online lessen. Via zoom, skype en facetime komen ze alle huizen van de leerlingen in en geven ze zo les op afstand. Het is natuurlijk anders dan een les in het cultuurhuis, maar leerlingen en docenten zijn blij dat ze toch muziek kunnen blijven maken.
Voor veel mensen is de lockdown juist een periode om te beginnen met een instrument te bespelen, of om het weer op te pakken na jaren. De verkoopcijfers van muziekinstrumenten zijn enorm gestegen. Het is fijn om afleiding te hebben, iets nieuws te leren en ontspannen bezig te zijn. Het kan veilig en thuis en de laatste jaren blijkt ook steeds weer uit wetenschappelijk onderzoek dat muziek maken heel goed voor je hersenen is. Het zorgt voor nieuwe verbindingen en fitte hersenen. Net wat je hoofd nodig heeft na een dag thuis werken, online vergaderen en thuis school geven. Voor iedereen die als goed voornemen heeft om in dit jaar weer of meer te gaan spelen bieden de muziekdocenten van het cultuurhuis de strippenkaart aan. Voor een instrument naar keuze kun je voor een vaste prijs een aantal lessen kopen. Die kun je samen met je docent inplannen, elke week, om de week, maar net waar je zin in hebt en wat uitkomt. Om uit te proberen of een instrument iets voor je is, of na jaren spelen weer een stapje verder te gaan. Onze docenten geven les op hoog niveau en kunnen ook de (ver) gevorderde muzikant nog veel leren. Zo hebben we bijvoorbeeld een cellodocent die les heeft gegeven aan het wereldberoemde Juilliard conservatorium in New York, een trompetdocent die masterclasses geeft aan beroepsmuzikanten en een drumdocent die normaal gesproken de wereld overvliegt om op te treden op grote popfestivals. En bij hen kun je gewoon in Heemskerk, of zelfs in je eigen huiskamer, les krijgen. Dat zou die januari maand toch wel wat opvrolijken.