skip to Main Content

Botanische printen met lino drukken

Botanische printen zijn een grote trend. In deze workshop leer je ze zelf maken. Ellen begeleid je met het ontwerpen van je eigen print, het gutsen (snijden) daarvan in linoleum en daarna het afdrukken op verschillende papiersoorten, kaarten en papieren tasjes.

Op een schitterende plek geïnspireerd worden door de natuur en direct onder de bezielende begeleiding van beeldend kunstenaar Ellen van Putten zelf aan de slag. Met de gebruikte technieken slagen zowel beginners als gevorderden erin om verrassende en mooie resultaten te behalen. Deze workshops zijn geschikt voor volwassenen en jongeren vanaf 14 jaar.

Je ziet het nu overal in de woontijdschriften, mode en winkels; botanische printen en planten zijn een grote trend. Mooie behangetjes, posters en stoffen met bladeren, planten, insecten en bloemen. In deze workshop leer je ze zelf maken. De inspiratie haal je direct uit de natuur in de mooie kasteeltuin. Ellen begeleid je met het ontwerpen van je eigen print, het gutsen (snijden) daarvan in linoleum en daarna het afdrukken. De gebruikte druktechniek linogravure is erg geschikt voor het afdrukken van mooie botanische afbeeldingen in diverse kleurstellingen. Van kaarten en papieren tasjes tot mooie kunst voor boven de bank, het is allemaal mogelijk. Mensen staan verbaasd door het snelle resultaat en de mooie effecten. De workshop is geschikt voor beginners en gevorderden. Gevorderden kunnen experimenten met meerdere kleurtechnieken.

Materiaal, rondleiding en consumptie zijn inbegrepen.

Plaats: Koetshuijs kasteeltuin Assumburg, Tolweg 9a, Heemskerk.

Startdatum Einddatum Aantal lessen Lesdag Starttijd Eindtijd Docent
20/06/20 20/06/20 1 Zaterdag 13:30 16:30 Ellen Putten Inschrijven

Lesgeld is € 33 € 40

Lesgeld (gebaseerd op 35 lesweken)

Het lesgeld zijn gebaseerd op 35 lesweken.

Lesgeld Bedrag
workshop <21 € 33
workshop >21 € 40

Back To Top
X