Senioren 65+

Voor alle leerlingen vanaf 65 jaar

Divertimento

Divertimento is het volwassenen symfonieorkest. Het orkest speelt voornamelijk (licht) klassiek muziek. Sinds de oprichting in 1985 vindt zij een dankbaar gehoor bij concerten in kerken, scholen en woonzorgcentra, alsmede tijdens uitvoeringen en manifestaties vanuit Cultuurhuis Heemskerk. Het orkest staat onder leiding van Peter Stam. De repetities zijn op woensdag van 9.45 tot 11.45 uur. Halverwege wordt er gezamenlijk koffie gedronken. Aanmelden en meer info: pch.stam@planet.nl

Blijf ontdekken en creëren

Iedereen die graag eens wil tekenen of schilderen en niet piepjong meer is wordt van harte uitgenodigd om mee te doen. Iedereen kan meedoen, ongeacht wel of geen ervaring. Ook leuk om eens in een groep bezig te zijn en elkaar te inspireren. Elke week werken de cursisten aan een opdracht die uitdaagt eens iets nieuws te proberen, zoals werken met collages, aquarelverf, potlood of houtskool.

Instrument op zolder

Voor alle senioren die vroeger een instrument hebben gespeeld en dit weer eens willen opfrissen. In 8 lessen helpen de docenten van Cultuurhuis Heemskerk u bij het herontdekken van het plezier van muziek maken.

Spelen in een band

Deze popcursus is bedoeld voor iedereen die het leuk lijkt om in een popband te spelen, ongeacht of je wel of geen ervaring hiermee hebt. In vier lessen kiezen de deelnemers welk instrument ze willen bespelen: drums, basgitaar, gitaar, keyboard, zang of een ander instrument. In de vervolglessen wordt gewerkt aan het schrijven van een of misschien wel twee eigen nummers. De tekst hiervoor kan in een door de groep gekozen taal worden geschreven. Bekijk de video.

CultuurKracht

Kunst en cultuur voor mensen met een psychische kwetsbaarheid

Beeldend 3D

Tijdens deze workshop ben je op verschillende manieren creatief bezig. Je gaat o.a. aan de slag met mozaïek, keramiek en maakt je eigen collage. Er is genoeg tijd en ruimte om te focussen op je eigen werk en tegelijkertijd ook voldoende afwisseling. Inspireer jezelf én anderen!

Tafel vol verhalen en Fotografie

Voor iedereen die van lezen houdt. Je praat aan de hand van boeken en boekfragmenten met elkaar en je deelt herinneringen. De docent leest voor. Daarnaast ga je ook aan de slag met fotografie, waar de boeken weer als inspiratie kunnen dienen, Leuk én ontspannend.

Poëzie en Schilderen

Bij deze workshop maak je een combinatie van literair en beeldend. Aan de van de poëzie die met elkaar wordt gelezen en besproken maak je een eigen schilderij. Je inspiratie op het doek haal je uit de woorden van de poëzie.

Zang

Met elkaar leuke Nederlandstalige of Engelse liedjes zingen in een klein koor. Laat je verrassen door je eigen stemgeluid en door die van de andere deelnemers. Het maakt niet uit of je wel of geen ervaring hebt.

Spelen en schrijven in een popband

Samen muziek maken, met elkaar ervaring opdoen met verschillende muziekinstrumenten en het schrijven van eigen songteksten. In de eerste paar lessen kiezen de deelnemers welk instrument ze willen bespelen, in de vervolglessen wordt gewerkt aan het schrijven van de teksten. Het maakt niet uit of je wel of geen ervaring hebt.

DJ/Producer

Heb je altijd al willen weten hoe het is om DJ te zijn? Voor deze cursus heb je geen appratuur nodig en leer je vanaf de basis hoe je muziek kan draaien. Ook gaan we aan de slag met hoe je een beat moet maken. Zo weet je straks niet alleen hoe je muziek kan draaien, maar ook hoe het in elkaar zit!

(NIEUW!) House of Talents

Voor jong volwassenen met een licht verstandelijke beperking

Dans

Met docente Barbara Droog werk je je in het zweet terwijl je ontzettend veel plezier hebt met elkaar. In overleg met de deelnemers kiest Barbara een dansstijl om acht weken lang aan te werken.

Zang

DJ/Producer

Percussie

De djembé lessen staan bekend om de wisselwerking van plezier, hard werken en enthousiasme van de leerlingen en docent. In de lessen staat het samenspelen centraal.