In 2009 heb ik mijn bachelor Beeldende Kunst & Vormgeving behaald en ben ik al snel als beeldend docent op een middelbare school aan de slag gegaan. Daarnaast heb ik mij een aantal jaar ingezet als duo-coördinator beeldend voor het Young Art Festival. En in 2016 deed de kans zich voor om in samenwerking met een aantal creatief ondernemers Studio O op te richten. Inmiddels zijn we gehuisvest aan de Romerkerkweg in Beverwijk, waar ik een eigen studio heb.

Installaties/objecten gemaakt van allerlei materialen, veelal gecombineerd met keramiek, geboetseerd of op de pottenbakkersschijf ontwikkelt. Mijn interessegebied op het gebied van kunst & cultuur is zeer uiteenlopend. Voortdurend kennismaken met nieuwe technieken en kunst & cultuur. Bestuderen, doen, fouten maken, hiervan leren en nog een keer proberen, zo leer ik zelf graag en draag ik het ook over. Na 10 jaar in het middelbaar onderwijs als beeldend docent te hebben gewerkt ontwikkel ik nu lessenseries voor diverse instellingen en geef ik workshops en lessen aan jongeren en volwassenen.

Voor Cultuurhuis Heemskerk ontwikkel ik workshops, cursussen en een lessenserie met uiteenlopende materialen. Aan kinderen en jongeren geef ik de cursus ‘Tekenatelier’ waarbij verschillende thema’s, materialen en technieken aan bod komen. Bekende kunstenaars vormen het startpunt van iedere les.

Meer informatie over mij kun je vinden op annelies kwaak – VISUAL & CERAMIC ARTIST.

Mijn lesdag voor de tekenateliers is op donderdag. Aanmelden kan via Atelier kinderen