skip to Main Content
Deborah de Liever

Na de middelbare school studeerde Deborah de Liever (http://deborahdeliever.simplesite.com/) psychologie tot en met het kandidaatsexamen. Inmiddels verslingerd geraakt aan het zingen, ging ze muziekwetenschap studeren (propedeuse) om een theoretische basis op te doen. Vervolgens studeerde ze bij Paula de Wit voor haar staatsexamen solozang B (diploma in 1994). Momenteel wordt ze gecoacht door Ingrid Voermans (Klankgeoriënteerd zingen).

Deborah heeft veel ervaring op muziektheatergebied. Zij zong onder andere bij Opera Spanga, theatergroep  Hollandia en Viable Entertainment  in producties zoals Suor Angelica (Puccini), Aida (Verdi), King Arthur (Purcell) en Phoenicische vrouwen (Koek).

Deborah heeft een privé-zanglespraktijk sinds 1992 en geeft vanaf 1997 les op verschillende muziek- en basisscholen, aan kinderen en aan volwassenen. Hiervoor deed ze verschillende na- en bijscholingen, zoals Muziek-op-schoot, Muziek spel en beweging voor kinderen van 4-12 jaar, Projectdocent in de klas, Cultuurdocent (verschillende modules), en Kunst in Leren. Verder volgde zij bijscholingen op gebied van musical, koordirectie, kinderkoor en opera. Sinds 2013 dirigeert zij verschillende koren voor kinderen, volwassenen en ouderen.

Deborah geeft ook recitals met diverse soorten muziek en in verschillende bezetting (o.a. met Trio Luccicante, www.luccicante.nl). Ze maakte deel uit van vrouwenensemble Elektra waar ze aan diverse muziektheaterprojecten mee deed (http://www.elektra-kamerkoor-trio.nl). 

Verder heeft ze regelmatig gezongen op benefietconcerten voor een weeshuis in Sri Lanka, was ze in 2014 in Sri Lanka voor een Charity Concert en heeft ze regelmatig op de Sri Lankaanse ambassade gezongen.

Bij Cultuurhuis Heemskerk geef ik Muziek op Schoot en de Muziekspeeltuin tijdens de Speelmee! weken.

Back To Top