skip to Main Content

Norma Brooks

Norma Brooks is docent contrabas en ze is dol op haar instrument, die hele grote viool met dat superlage geluid. Na haar conservatoriumopleiding in Amerika heeft ze 5 jaar als solo-bassist in Mexico gespeeld. Daarna kwam ze in 1983 in Nederland en was vele jaren aan het Radio Philharmonisch en het Radio Kamerorkest verbonden. Sinds 2013 is ze Suzuki Contrabasdocent.

De contrabas is zonder twijfel een van de coolste instrumenten die er bestaan. Je kunt er alle soorten muziek mee spelen, van klassiek tot jazz en pop en volksmuziek. De bas maakt het fundament van de muziek, is de muzikale hartslag, en doet dat met een volle toon, die je soms nog sterker voelt dan hoort. De bas brengt bij uitstek de andere instrumenten bij elkaar.

Ook jonge kinderen vanaf zes jaar kunnen contrabas leren spelen. Er zijn bassen in verschillende maten en dus ook kleine voor kinderen. Contrabas spelen is een heel lichamelijk iets; je hele lijf is erbij betrokken en je kunt er lekker mee bewegen.

Voor kinderen van 7 t/m 11 jaar is er de muziekontdektuin Contrabas op de dinsdag waarbij zij in 8 lessen kennismaken met de Contrabas.

Luister en kijk voor meer informatie naar dit filmpje: de Contrabas – YouTube

Het is mogelijk eerst een proefles te nemen. Lessen worden in overleg ingepland. Info en inschrijven tot 21 jaar: info@cultuurhuisheemskerk.nl of t 0251 836 003

Info en inschrijven vanaf 21 jaar: Norma Brooks, brobass54@gmail.com of t 06 20410244

 

Back To Top
X