skip to Main Content
Gratis Webinar: Jazzgeschiedenis Met Miles Davis

Gratis webinar: Jazzgeschiedenis met Miles Davis

Datum/Tijd
08 mei 2021
11:15 - 12:30

Locatie


Miles Davis at the Vancouver International Jazz Festival, 1986

Iedereen van 14 t/m 92 jaar die interesse heeft in jazz en muziekimprovisatie, is van harte welkom om mee te doen met deze boeiende webinar onder leiding van jazztrompetist Loet van der Lee. De Amerikaanse jazztrompettist en kunstschilder Miles Davis leefde van 1926 tot 1991 en stond met zijn muziek aan de wieg van maar liefst vijf muziekstromingen. De bebop, modale jazz, jazzrock, popjazz en freejazz. Zijn tijd ver vooruit was hij tevens een leidend figuur op het gebied van schilderkunst, kleding, stijl, attitude en stijlfusie. Naast feitelijkheden gaan we vooral in op de stijl, het gevoel en de persoonlijke touche van Miles Davis.

Het programma:

  • Een korte introductie op de geschiedenis van Miles Davis aan de hand van leuke muzikale voorbeelden, korte video’s, afbeeldingen en anekdotes.
  • Een korte uitleg over de stijlen Bebop, Modale Jazz, Jazzrock, Popjazz en Freejazz aan de hand van video’s en audiovoorbeelden.
  • Jazzmuziek van enkele artiesten plaatsen in een bepaalde stijlperiode aan de hand van muziekfragmenten.

Je kunt je aanmelden door een email te sturen naar info@cultuurhuisheemskerk.nl. Je krijgt dan een inlog toegestuurd, zodat je mee kunt doen.

Na vrijdag 7 mei 16.00 uur worden er geen inschrijvingen meer verwerkt. Als je alsnog mee wilt doen, kun je inloggen met onderstaande link:

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/9870931367?pwd=bVhDWjdMQ3M2Mk92dmJTVGkwR1VLUT09

Back To Top
X