Skip to content

NPO

BEKIJK DE PAGINA ‘ANDERS LEREN MET CULTUUR’ >>

Basisscholen

De afdeling onderwijs van Cultuurhuis Heemskerk ondersteunt alle basisscholen in de gemeente Heemskerk bij van alles wat er op kunst en cultuur op school gebeurt. Hierbij werken de coördinatoren onderwijs, Carolien Dekker, Nikita van den Hazel, Saskia Vroom en Mark van der Jagt, nauw samen met de Brede School en alle lokale cultuuraanbieders.

Ieder jaar brengen we een brochure uit met voorstellingen, workshops en brede schoolactiviteiten. In overleg met de scholen wordt een samenhangend programma samengesteld waarbij leerlingen naar voorstellingen of tentoonstellingen gaan, leerlingen deelnemen aan actieve workshops onder schooltijd en ook na schooltijd nog verder kunnen gaan met aanvullende lessen in de Brede School.

Naast de aanbodbrochure ondersteunt het Cultuurhuis ook de scholen bij het aanvragen van subsidies , het structureel inzetten van muziek- dans – of theaterlessen op school en programma’s op maat. 

GA NAAR HET INSCHRIJFFORMULIER 2023-2024 >

Of bekijk de brochure hieronder.

 

 

 

Voortgezet Onderwijs

Samen met het Centrum voor de Kunsten Beverwijk ondersteunt Cultuurhuis Heemskerk de scholen in het voortgezet onderwijs in Heemskerk en Beverwij; Forta, Castor, Dali en Skills, op het gebied van kunst en cultuur. Nikita van den Hazel is coördinator VO en werkt nauw samen met lokale als wel landelijke cultuuraanbieders om een rijk cultuuraanbod samen te stellen waardoor jongeren geïnspireerd raken hun creatieve talenten te ontdekken en ontwikkelen. Deze coördinatie en ondersteuning voor het voortgezet onderwijs word gefinancierd vanuit een extra NPO subsidie vanuit de gemeente Heemskerk en Beverwijk.

In schooljaar 2022/2023 zijn er vanuit NPO budget activiteiten op de scholen aangeboden zoals workshops, voorstellingen en projecten. Vanaf schooljaar 2023/2024 brengen wij een inspirerende brochure uit op basis van gesprekken met de scholen. Ons doel is om kunst en cultuur meer in te bedden in het voortgezet onderwijs omdat cultuureducatie belangrijk is voor zowel de talentontwikkeling en de sociaal emotionele ontwikkeling van leerlingen. Ons motto is dat kunst en cultuur voor iedereen toegankelijk moet zijn. Aangezien iedere leerling uniek is en de diverse scholen verschillend zijn qua populatie en onderwijsvisie bieden we naast een vast aanbod ook maatwerk bij het organiseren van activiteiten en het integreren van kunst en cultuur in het lesprogramma.

foto door Jan Amse: voorstelling Diehard Fairy

Back To Top