Ga naar hoofdinhoud

House of Talents

Voor jong volwassenen met een licht verstandelijke beperking.

We starten vier keer per jaar met twee cursussen van 8 weken. Als afsluiting van elke cursus is er een uitgaansavond speciaal voor deze doelgroep in Podium Laurentz, waar de leerlingen ook zelf kunnen optreden en exposeren. Hieronder vind je een beschrijving van alle cursussen. Aanmelden kan door je in te schrijven via deze pagina:  Aanbod | Cultuurhuis Heemskerk

Leeftijd: 16 tot 35 jaar
Vrijdagavond 19.00-20.30 uur
€25 per cursus incl. feest bij Podium Laurentz

Startdata cursussen in het Cultuurhuis: 15 september, 24 november, 1 maart en 17 mei
House of Talents Nights bij Podium Laurentz: 10 november, 9 februari, 26 april en 12 juli

Rap

Altijd al willen leren hoe je kan rappen? Of hoe je op het podium als een stoere hiphopper kan staan? Tijdens de lessen gaan we oefenen hoe dat nou precies werkt… en misschien maken we wel een eigen rapnummer!

Start vrijdag 15 september 2023

Tekenen en Schilderen

We maken afdrukken van voorwerpen, bestuderen kunstenaars en tekenen of schilderen iets na. Zo leer je je eigen kunstwerk te maken, wat je na 8 weken mag exposeren en dan natuurlijk mee naar huis mag nemen!

Start vrijdag 15 september 2023

Zang

Met elkaar leuke Nederlandstalige of Engelse liedjes zingen in een klein koor. Laat je verrassen door je eigen stemgeluid en door die van de andere deelnemers. Het maakt niet uit of je wel of geen ervaring hebt.

Start vrijdag 24 november 2023

Dans

Met docente Kaylee werk je je in het zweet terwijl je ontzettend veel plezier hebt met elkaar. In overleg met de deelnemers kiest Barbara een dansstijl om acht weken lang aan te werken.

Startdatum: 24 november

Kunstenaars

Vind je het leuk om met je handen te werken? Met docent Monique ga je aan de slag met verschillende materialen. Jullie kijken hoe bekende kunstenaars werken, en gaan aan de slag met je eigen kunstwerk!

Start 1 maart 2024

Percussie

De djembé lessen staan bekend om de wisselwerking van plezier, hard werken en enthousiasme van de leerlingen en docent. In de lessen staat het samenspelen centraal. Met docent Floris is de les één groot feest!

Start vrijdag 1 maart 2024

Graffiti

Graffiti is wat je soms illegaal op een muur of langs de weg ziet… maar bij ons mag het wel! Met spuitbussen gaan we verven op een doek of op kleding. Dat doen we voor een gedeelte buiten. Vergeet niet oude kleren mee te nemen, de spuitbussen kunnen afgeven!

Start nader te bepalen

Theater

Met elkaar theater maken, betekent dat je gaat improviseren of dat je juist een opdracht krijgt om op een bepaalde manier op het podium staan. Dat is superleuk om met elkaar te doen, en je krijgt er veel zelfvertrouwen van!

Start nader te bepalen

Senioren 65+

Voor alle leerlingen vanaf 65 jaar

Divertimento

Divertimento is het volwassenen symfonieorkest. Het orkest speelt voornamelijk (licht) klassiek muziek. Sinds de oprichting in 1985 vindt zij een dankbaar gehoor bij concerten in kerken, scholen en woonzorgcentra, alsmede tijdens uitvoeringen en manifestaties vanuit Cultuurhuis Heemskerk. Het orkest staat onder leiding van Peter Stam.

De repetities zijn op woensdag van 9.45 tot 11.45 uur.
Halverwege wordt er gezamenlijk koffie gedronken.

Start woensdag 13 september 2023

Aanmelden en meer info: pch.stam@planet.nl

Blijf ontdekken en creëren

Iedereen die graag eens wil tekenen of schilderen en niet piepjong meer is wordt van harte uitgenodigd om mee te doen. Iedereen kan meedoen, ongeacht wel of geen ervaring. Ook leuk om eens in een groep bezig te zijn en elkaar te inspireren. Elke week werken de cursisten aan een opdracht die uitdaagt eens iets nieuws te proberen, zoals werken met collages, aquarelverf, potlood of houtskool.

Woensdag 10.00-11.30 uur, 8 lessen voor € 95,00 (incl. materiaal).

Start 4 oktober 2023 en 31 januari 2024

Je kan je inschrijven via deze pagina >>>

Instrument op zolder

Voor alle senioren die vroeger een instrument hebben gespeeld en dit weer eens willen opfrissen. In 8 lessen helpen de docenten van Cultuurhuis Heemskerk u bij het herontdekken van het plezier van muziek maken.

Data en tijd in overleg met docent.

8 lessen € 80,00 Meer info via info@cultuurhuisheemskerk.nl

Spelen in een band

Deze popcursus is bedoeld voor iedereen die het leuk lijkt om in een popband te spelen, ongeacht of je wel of geen ervaring hiermee hebt. In vier lessen kiezen de deelnemers welk instrument ze willen bespelen: drums, basgitaar, gitaar, keyboard, zang of een ander instrument. In de vervolglessen wordt gewerkt aan het schrijven van een of misschien wel twee eigen nummers. De tekst hiervoor kan in een door de groep gekozen taal worden geschreven. Bekijk de video.

Maandag 16.00 – 17.30 uur.

8 lessen € 80,00. Info en aanmelden via info@cultuurhuisheemskerk.nl

CultuurKracht

Kunst en cultuur voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Aanmelden via info@cultuurhuisheemskerk.nl

Kunstenaars

Tijdens deze workshop ben je samen met docent Monique Zuyderduin op verschillende manieren creatief bezig. Je gaat aan de slag met diverse materialen. Er is genoeg tijd en ruimte om te focussen op je eigen werk en tegelijkertijd ook voldoende afwisseling. Inspireer jezelf én anderen!

Start 5 oktober 2023

Spelen en schrijven in een popband

Samen muziek maken, met elkaar ervaring opdoen met verschillende muziekinstrumenten en het schrijven van eigen songteksten. In de eerste paar lessen kiezen de deelnemers welk instrument ze willen bespelen, in de vervolglessen wordt gewerkt aan het schrijven van de teksten. Het maakt niet uit of je wel of geen ervaring hebt.

Start 7 december 2023

Zang

Met elkaar leuke Nederlandstalige of Engelse liedjes zingen in een klein koor. Laat je verrassen door je eigen stemgeluid en door die van de andere deelnemers. Het maakt niet uit of je wel of geen ervaring hebt.

Start 29 februari 2024

Beeldend 3D

Tijdens deze workshop ben je samen met docent Annemarie Sybrandy op verschillende manieren creatief bezig. Je gaat o.a. aan de slag met mozaïek, keramiek en maakt je eigen collage. Er is genoeg tijd en ruimte om te focussen op je eigen werk en tegelijkertijd ook voldoende afwisseling. Inspireer jezelf én anderen!

Start 16 mei 2024

Back To Top