Er kan gebruik gemaakt worden van gezinskorting op jaarcursussen. Voor het  tweede kind dat een jaarcursus volgt, 5% korting, vanaf het  derde kind uit één gezin, 10% korting. Dit kan worden aangegeven op het inschrijfformulier bij het venster, opmerkingen.

Deze gezinskorting is ook van toepassing op korte cursussen. De korting wordt toegepast op de goedkoopste activiteit.

De gemeente Heemskerk kent een hulpregeling voor mensen  met een laag inkomen waarbij tot 50% van het lesgeld vergoed  kan worden via de bijzondere bijstand. Voor meer info:  www.heemskerk.nl/ondersteuning-werk-en-inkomen.

Leerlingen van 7 t/m 12 jaar, die al een jaarcursus volgen voor een instrument of zang, kunnen voor de helft van het geld (€ 50,-) meedoen met Popkoor Let’s sing. Nieuw dit jaar is het tienerpopkoor. Ook voor dit koor geldt dat de leerling die al een jaarcursus volgt voor de helft van het geld kan meedoen (€ 50,-).

Nieuwe deelnemende kinderen van 7 t/m 12 jaar kunnen vier weken gratis meedoen met het Sinterklaas Themakoor, zodat zij tijdens de intocht van Sinterklaas op het podium mogen staan om Sinterklaas welkom te heten in Heemskerk.

Nieuwe leerlingen t/m 12 jaar krijgen in hun eerste en tweede jaar dat zij op les zitten een gratis cursus Muzikale vorming (aanmelden bij Basiscursus Muziek).