skip to Main Content

Net als in heel Nederland is ook bij het cultuurhuis alles opeens anders deze weken. De lessen in het cultuurhuis moesten stoppen. Gelukkig kwamen onze docenten gelijk met creatieve oplossingen om online les te geven en krijgen de muziekleerlingen nu allemaal thuis les. Door middel van videobellen en video-instructies kunnen ze allemaal blijven zingen en hun instrument bespelen en verder gaan met leren. Juist nu is het fijn als er voor de kinderen zoveel mogelijk ‘gewoon’ door gaat. Veel leerlingen vinden het leuk dat ze nu het huis of de studio van hun muziekdocent kunnen bekijken en er wordt samengespeeld met broertjes of zusjes, die op verschillende instrumentlessen zitten, voor de muziekdocent. Ook voor de basisscholen in Heemskerk maken onze docenten muzieklessen die de kinderen thuis kunnen bekijken.
In het cultuurhuis is het onwerkelijk stil, geen muziek van het orkest, de koren, de muzieklessen en cursussen, geen leerlingen en ouders die het lokaal opzoeken en wachten in de ruimtes. Maar ook geen bezoekers van de bibliotheek en mensen die meedoen met verschillende (taal)projecten. Ikzelf en onze medewerkers zijn er zo weinig mogelijk en werken vanuit huis. We bellen, mailen en appen heel veel en ons gezamenlijk overleg is een wekelijks koffiemomentje op een vast tijdstip met videobellen geworden. Het is fijn om elkaar even te zien en te vertellen hoe het gaat. Wat je normaal zonder er bij stil te staan doet tijdens de lunch of bij de koffiemachine, missen we nu allemaal.
Thuis is het voor mij ook wennen met 2 jonge kinderen en een man die nu ook vanuit huis werkt; een thuiskantoor, thuisschool en thuispeuterspeelzaal. Ik zit nu in ons geïmproviseerde thuiskantoortje deze column te tikken, met uitzicht op het Heemskerkse duin. De zon schijnt en het wordt lente alsof er niets aan de hand is. Als ik ‘s ochtends vroeg een rondje hardloop of ‘s middags met de kinderen een frisse neus haal zie ik elke dag meer groene blaadjes en nieuwe voorjaarsbloemen verschijnen. Elke dag tel ik hoeveel lammetjes er zijn geboren. Op een onwerkelijke manier gaat alles toch ‘gewoon’ door.
Vanuit Cultuurhuis Heemskerk wensen we iedereen veel gezondheid en sterkte in deze tijden. Voor wat afleiding en een dagelijkse dosis creativiteit: volg onze facebookpagina en website waar we elke dag filmpjes van onze docenten plaatsen!
Mirjam du Cloo
Directeur Cultuurhuis Heemskerk

Back To Top
X