POPCURSUS
Drie jaar na mijn eerste contact met de elektrische gitaar kwam ik bij de popcursus terecht, waar ik de mogelijkheid kreeg om jongeren muziekles te geven. In deze kennismakingscursus popmuziek werden de leerlingen basisvaardigheden op het standaard popinstrumentarium aangeleerd die vervolgens gebruikt konden worden voor het maken van een eigen popnummer. Toen de popcursus niet uitsluitend aan jongeren meer werd gegeven, was de noodzaak groot om allerlei bijscholingen te volgen bij  bekende en gelouterde muzikanten.

Landelijke bekendheid
Ik heb met de popcursus landelijke aandacht gekregen door samen met verstandelijk beperkte leerlingen mijn medewerking te verlenen aan tv-programma’s zoals Kopspijkers, Down Met Johnny en Knoop In Je Zakdoek. Tijdens de popcursus word ik geassisteerd door een team enthousiaste vrijwilligers.

ELEKTRISCHE GITAAR
Nadat ik mijn eerste brommer had ingeruild voor mijn eerste elektrische gitaar nam ik contact op met mijn buurjongen, die mij op enthousiaste wijze de eerste akkoorden aanleerde. Na een half jaar richtte ik samen met deze gitaargoeroe onze eerste band op.

De lessen
Tijdens de gitaarlessen die ik verzorg wordt o.a. met behulp van eenvoudige muzieknotatie voor de gitaartablatuur de leerling wegwijs gemaakt. Deze tablatuur wordt onder meer gebruikt in een gratis te downloaden softwareprogramma. Zo is het voor de beginnende gitarist mogelijk om met de afspeelfunctie van dit programma liedjes, akkoorden en solo’s in te studeren. Muziekbestanden (tabs) kunnen in dit programma geopend worden zodat de leerling in staat is thuis optimaal te oefenen. Om rock en popmuziek goed te laten klinken wordt er veel aandacht besteed aan typische speeltechnieken zoals het plectrumgebruik, slides, pull-offs en hammer-ons.

Lesdagen dinsdag, woensdag en donderdag
Voor meer informatie over de popcursus kijk op www.popcursusijmond.nl