skip to Main Content

Je kent Martijn misschien als gitaarleraar bij Cultuurhuis Heemskerk, maar wist je al dat hij ook apps maakt? Ongeveer een jaar geleden begon hij te werken aan de app Sonid. Met Sonid wil Martijn zorgen dat mensen op een makkelijke manier over muziektheorie kunnen leren. Martijn vertelt trots over zijn app: “In mijn lessen merk ik dat Sonid mijn leerlingen helpt akkoorden binnen een toonsoort te herkennen. Hierdoor kunnen zij sneller muziekstukken onthouden en uit het hoofd spelen.”

Waarom is muziek theorie leren belangrijk?

Het leren van muziektheorie is belangrijk voor iedere muzikant. Als je weet hoe muziek in elkaar zit kun je beter soleren en eigen composities schrijven. De kennis over muziektheorie zorgt voor een betere beheersing van je instrument. Je kunt sneller de juiste noten vinden binnen een toonladder en traint je gehoor, waardoor je sneller harmonieën herkent.  Daarnaast kun je duidelijker communiceren met andere muzikanten, doordat je kennis hebt van de terminologie.

Wat maakt Sonid speciaal?

Met Sonid kun je stap voor stap nieuwe elementen van muziektheorie leren. De app laat je concentreren op één onderwerp per les, waardoor je kennis over harmonieleer binnen de muziektheorie op een natuurlijke manier groeit. Zo leer je nieuwe akkoorden, kun je intervallen herkennen en begrijp je de opbouw van muziek. De app is opgedeeld in verschillende niveaus. Bij elk onderwerp wordt je getest met verschillende vragen. Beginners kunnen makkelijk instappen, en ook gevorderde muzikanten kunnen hun kennis aanscherpen. Sonid beschikt daarnaast over een uitgebreide bibliotheek van muziektheorie.

Hoe kan ik Sonid gebruiken?

De gratis app is verkrijgbaar in de App Store en via Google Play.

Back To Top
X