skip to Main Content


Mijn naam is Madelief Koeman en ik ben 18 jaar. Inmiddels heb ik al bijna 12 jaar vioolles in Heemskerk. Daarnaast heb ik vijf jaar in het Regionaal Jeugdorkest Artiance (RJOA) gezeten en speel ik momenteel eerste viool bij het Noord-Hollands Jeugdorkest (NHJO).
Wat ik zo mooi vind aan de viool is de unieke klank en de veelzijdigheid van het instrument. Door verschillende technieken te gebruiken in je spel kan je ook verschillende emoties uitdrukken, en dat maakt viool spelen een goede uitlaatklep. Verder is het ontzettend leuk en bijzonder om in een orkest te kunnen spelen om met allemaal leeftijdsgenoten muziek te maken; je leert de mensen en de muziek zo heel goed kennen en waarderen.

Onze leerling Madelief Koeman speelt schitterend viool. Deze zondag verzorgt Madelief de prelude van het zondagsconcert bij Chateau Marquette.

Iedere 3e zondag van de maand, presenteer Chateau Marquette, samen met Cultuurhuis Heemskerk Marquette Classique. Een jonge talentvolle musicus uit Nederland of daarbuiten in het hoofdprogramma en een leerling van Cultuurhuis Heemskerk in het voorprogramma, de prelude. Presentatrice Anita Sanders verzorgt een interview met de musici om zo ook kennis te maken met de mens achter de muziek.

Het concert begint om 11.00 uur. Na afloop kunt u eventueel genieten van een lunch of high tea in het Chateau.

Voor reserveren en meer informatie over het zondagochtendconcert van Marquette Classique kun u terecht op de volgende websites: https://www.hotel-marquette.com/Events/Agenda

Back To Top
X