Skip to content

Serieuze en plezierige gesprekken en optredens vinden plaats in Heemskerk Puur Cultuur, de talkshow over kunst en cultuur in Heemskerk, aangeboden door het Cultuurhuis Heemskerk en Omroep Heemskerk in samenwerking met de gemeente. Vanaf woensdag 15 september is alweer de derde uitzending te zien.

Vanuit de televisiestudio van de lokale omroep praten de presentatoren Annabel Thomas en Mark van der Jagt met kunstenaar Jan van Lieshout en bekijken zij een reportage die eerder door Mark gemaakt is. Vol passie vertelt Jan daarin over zijn houtsnijwerk en monumentale bomenbank die te vinden is aan de Raadhuisstraat. Ook Lars de Ruyter en Nanneke Bastiaan hebben bezoek gehad voor een reportage over de Grote Tekendag die 18 september plaats gaat vinden in het centrum van Heemskerk. In de studio vertellen Lars en Nanneke meer over deze dag en hun stichting Heel Heemskerk Tekent. Patty van Haasen en Hans Chialastri laten we aan het woord over hun project Swingende senioren waarin ze de vijfenzestigplusser met en zonder beperking en ervaring (weer) laten swingen in de dansschool of een seniorenpopband.

Cultuur in Heemskerk

Dat de senioren nog volop actief zijn laten Tini Mulder en Fransien Olsthoorn zien. Beide dames zijn actief bij de rock ’n roll school Fabulous Fifties en het koor Mi Canto en zijn te bewonderen in het magazine ‘Cultuur in Heemskerk’. Met twee van de makers van dit kakelverse magazine, Joni Zwart en Monique Schievink praten we over de bedoeling van deze prachtige glossy en hoe deze tot stand is gekomen met hulp van lokale fotografen, ontwerpers en tekstschrijvers. Met Tini en Fransien praten Annabel en Mark over hun liefde voor dans en zang en de sociale contacten bij een cultuurclub.

Muziek uit Heemskerk

De muzikale intermezzo’s in deze aflevering van Heemskerk Puur Cultuur worden gebracht door pianist Wouter Tuinhof (bekend van Darlyn), het cultuurhuistalent Mare van Kester en de Heemskerkse amateurformatie Serious Fun die in een afsluitend optreden hun akoestische versie van de Twilight Zone ten gehore komt brengen.

De bomvolle shows Heemskerk Puur Cultuur is te zien ia onderstaande linken.

Aflevering 1

Aflevering 2

Aflevering 3

Back To Top