Vanaf mijn negende jaar speel ik met veel plezier blokfluit en zo doe ik dat vanaf mijn vijftiende met het geven van blokfluitlessen. Na mijn studie aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam ben ik gestart met een privé blokfluitlespraktijk. Ook ben ik in die tijd begonnen met het nemen van zanglessen. Momenteel dirigeer ik verschillende blokfluitensembles in Haarlem en Heemskerk. Ik bouw en bespeel bamboefluiten met kinderen en volwassen. Zie ook:  https://www.bamboefluiten.nl.
Verder geef ik concerten met verschillende ensembles als blokfluitist en als zanger.
Het Italiaanse woord voor blokfluit is flauto dolce; dit betekent zoete fluit. Ik geniet dagelijks van de klank van dit fijne muziekinstrument. De toon maak je met je eigen adem. De adem zorgt voor die  prachtige, zoete toon die als vanzelf uit het instrument stroomt. Deze kunst, een mooie blokfluittoon maken, is dan ook een van de uitgangspunten van mijn lessen. Daarnaast komen technische vaardigheden als articulatie en fijne motoriek van de vingers aan bod. Met behulp van deze pijlers ontwikkel je je muzikaliteit en minstens even belangrijk het plezier in het maken van muziek. Dankzij het  grote repertoire maak je kennis met de verschillende stijlen in de muziek.
Wil je blokfluit leren spelen? Of lijkt het je leuk om het eens te proberen? Meld je dan aan. Ik geef les aan alle leeftijden. Of je nu wil beginnen met blokfluit spelen of al een gevorderde speler bent? Je bent altijd van harte welkom. Je kunt al vanaf 6 jaar op les komen. Twee maal per jaar zijn er kennismakingslessen voor kinderen van 7 t/m 11 jaar voor een gereduceerde prijs. Klik hier voor meer info.

Ben je een gevorderde speler en vind je het leuk om in een ensemble te spelen? Meld je dan aan om een keer kennis te maken en mee te spelen. Blokfluitensemble Recorders Round, aanvang 19:45 uur heeft een wachtlijst, maar er is een tweede ensemble waar nog wel plaats is, aanvang 17:45 uur.

Luister en kijk voor meer info: de Blokfluit – YouTube

Lesdag maandag

Het is mogelijk eerst een proefles te nemen. Lessen worden in overleg ingepland.

Voor meer informatie graag contact opnemen via e-mail of telefoon.
Info en inschrijven tot 21 jaar via Cultuurhuis Heemskerk: info@cultuurhuisheemskerk.nl / t. 0251 836 003.
Info en inschrijven vanaf 21 jaar bij Brigit de Klerk.
brigit.deklerk@gmail.com of t. 06 40070009