Skip to content

Op dinsdag 7 februari start de eerste cursus van de Viva! Dagbeweging. Dit is een vernieuwde vorm van dagbesteding, waar een deel van de invulling van het aanbod samen met Cultuurhuis Heemskerk en de Bibliotheek is opgesteld. Elke maand kunnen cliënten met andere activiteiten meedoen, in februari zijn dat beeldende lessen door kunstenares Hanna Looye met als thema “Leve de verbeelding!”.

Viva! Dagbeweging is voor kwetsbare ouderen, mensen met NAH (niet-aangeboren hersenletsel) of revalidanten die nog thuis wonen. Door de activiteiten wordt het welzijn en de zelfstandigheid van de deelnemers vergroot, waardoor deze zo zelfstandig en prettig mogelijk in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. Om meer cultuur aan het huidige programma toe te voegen, heeft het Cultuurhuis extra activiteiten ontwikkelt vanuit de interesses van de huidige cliënten. Dans- en muzieklessen, maar ook verhalen over thuis zullen voorbijkomen. Niet alles zal plaatsvinden in het Cultuurhuis, zo gaat de erfgoedreis rondom Jean Deutz in maart langs de kasteeltuinen van Assumburg. Bij elkaar een prikkelend en uitdagend aanbod waarmee Viva! Zorggroep nieuwe cliënten graag uitnodigt om deel te nemen aan één van de cursussen.

Viva! Dagbeweging gaat samen met Cultuurhuis Heemskerk en Bibliotheek IJmond-Noord deze samenwerking aan en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Heemskerk. Bent u benieuwd naar de rest van het aanbod of heeft u andere vragen over de Viva! Dagbeweging? Neem dan contact op met het Cultuurhuis of de Viva!Zorggroep.

 

Foto: Dienske

Back To Top