De afdeling onderwijs van Cultuurhuis Heemskerk ondersteunt alle basisscholen in de gemeente Heemskerk bij van alles wat er op kunst en cultuur op school gebeurt. Hierbij werken de coördinatoren onderwijs, Nanda Groen, Saskia Vroom en Mark van der Jagt, nauw samen met de Stichting Welschap (Brede Schoolactiviteiten) en alle lokale cultuuraanbieders.

FIX Maakonderwijs is een nieuw lesprogramma op het snijvlak tussen kunst en technologie voor het basisonderwijs in de IJmond. Initiatiefnemers zijn Centrum voor de Kunsten Beverwijk en Cultuurhuis Heemskerk. Samenwerkingspartner is Techport. Voor meer info over het FIX klik hier.

Ieder jaar brengen we een BROCHURE uit met voorstellingen, workshops en brede school activiteiten (zie onder aan deze pagina). In overleg met de scholen wordt een samenhangend programma samengesteld waarbij leerlingen naar voorstellingen of tentoonstellingen gaan, leerlingen deelnemen aan actieve workshops onder schooltijd en ook na schooltijd nog verder kunnen gaan met aanvullende lessen in de brede school.

Naast de aanbodbrochure ondersteunt het Cultuurhuis ook de scholen bij het aanvragen van subsidies , het structureel inzetten van muziek- dans – of theaterlessen op school en programma’s op maat.

GA NAAR HET INSCHRIJFFORMULIER 2020-2021 >

DOWNLOAD de brochure 2020-2021 in lage resolutie (15MB) of bekijk de brochure hieronder